El sindicat CCOO va presentar aquest dijous a Inspecció de Treball de la Generalitat una denúncia contra 15 empreses càrnies que subcontracten cooperatives de treball que, segons ells, no compleixen la Llei de Cooperatives, reformada recentment pel Parlament de Catalunya. De les 15 empreses denunciades, 7 són d’Osona, i d’entre aquestes hi ha Le Porc Gourmet –empresa de Santa Eugènia que té gairebé tota la plantilla amb cooperatives subcontractades– i Patel –que en té en la part de sala de desfer–.
D’altres noms que han transcendit són Noël Alimentària, Milsa o Frigoríficos Costa Brava. Segons el sindicat, és la primera tanda de denúncies que presentaran. Noël Alimentària ha explicat que té 1.070 treballadors en plantilla i que només un 10% d’aquests formen part com a autònoms d’una cooperativa de treball, Desfercarn. Des de l’empresa han explicat que “la cooperativa compleix tots els requisits que exigeix la llei” i ha afegit que, el canvi de la llei és del 30 de març i “estem treballant en adequar-nos-hi”.
Des de la patronal Fecic posen com a aval que les empreses adquireixen el Codi de Bones Pràctiques Sectorials que atorga la Fundació Privada d’Indústries de la Carn mentre que el secretari general de Treball, Josep Ginesta considera que les “bones pràctiques no eximeixen les empreses de complir amb la llei”
{{ comment.text }}