El grup francès de packaging Albéa ha comprat l’empresa torellonenca Covit, SL a PHI Industrial Acquisitions, un grup financer d’origen alemany que n’era propietari des de l’any 2010. El director general de Covit, Lluís Maria Munné, va confirmar que s’havia fet la venda de l’empresa de Torelló aquest dimecres a EL 9 NOU, una operació que, assegurava, “no comportarà cap repercussió pràctica en el dia a dia” de la companyia, que actualment té uns 200 treballadors. El canvi de mans de l’empresa que fabrica i ven productes metàl·lics per a perfumeria i cosmètica es fa amb la idea “d’anar cap a la integració en el metall”, apuntava Munné. El comprador, segons el director general, era un dels principals clients de Covit, “de tota la vida”, i ara el client passa a ser el propietari.
El grup Albéa, amb més de 50 anys, va facturar uns 1,1 bilions d’euros l’any 2016, té 15.000 treballadors i 38 instal·lacions industrials en 15 països diferents, 17 a Europa, 9 als Estats Units, 2 a l’Amèrica del Sud i 10 a l’Àsia. L’empresa de packaging treballa en la gamma relacionada amb la bellesa, la cura personal i la farmàcia.
Covit va néixer com a departament de components metàl·lics de l’antiga Vitri el 1967 i es va constituir com a societat independent el 1977 dins del desaparegut grup Vemsa, amb origen l’any 1857 i propietat de la família Bofill. La compra per part de PHI Industrial Acquisitions el 19 de juliol de 2010 va comportar definitivament la desaparició del grup Vemsa. En aquell moment Covit passava per un dels moments més complicats de la seva història i el nou grup financer assegurava la continuïtat de l’empresa. Llavors Covit tenia 227 treballadors i s’obria un nou horitzó que només dos mesos més tard s’estroncava. Un incendi el setembre de 2010 la va deixar pràcticament inoperativa i de mica en mica es va anar recuperant. Els inicis, com ha dit en diversos ocasions Munné a EL 9 NOU, van ser difícils, ja que va comportar fer un ERO als treballadors, que es van anar reincorporant gradualment. L’incendi, però, també va ser una oportunitat ja que va permetre una inversió renovada en la maquinària, sobretot en la línia de producció de l’anodització.
El 2016 Covit va augmentar les vendes un 26% respecte a l’any anterior, passant de 14,3 a 18 milions, i va passar d’un resultat negatiu de 459.350 euros el 2015 a un de positiu de 729.880 el 2016. L’empresa torellonenca exporta el 88% de la seva producció sobretot a Europa, els Estats Units i els Països Àrabs. Covit preveia invertir mig milió entre el 2017 i el 2018 en millores productives, de recerca i les oficines tècniques.
Un grup francès compra l’empresa Covit de Torelló
Albéa, el comprador, era un dels principals clients i més antics de la companyia torellonenca
Notícies relacionades
{{ comment.text }}