El programa d’innovació i de transferència tecnològica de la Mobile World Capital Barcelona, The Collider, ha impulsat un informe sobre com la digitalització i la transformació tecnològica han permès progressar el sector agroalimentari en tota la seva cadena de valor: des de l’agricultura de conreus o la ramaderia, passant pel processat i l’elaboració, arribant fins al consum. Indústria agroalimentària: informe de vigilància tecnològica ha estat impulsat per The Collider, el grup agroalimentari Vall Companys (present a Osona amb una fàbrica de pinso i l’escorxador Patel), l’empresa de proteïna alternativa Zyrcular Foods i ha comptat amb la supervisió de l’IRTA.
El treball, que es presenta aquest dilluns al Mobile World Congress, ha comptat amb la participació de més de 30 professionals i científics especialistes del sector de l’agroalimentació. Entre ells, també hi ha participat Sergio Ponsá, director del Centre Beta de la UVic-UCC. Ponsá ha reflexionat sobre el repte de l’ús racional de l’aigua com a recurs imprescindible per al sector agroalimentari. Indica que “el sector encara té molt marge per implementar tecnologies i solucions per reduir el consum d’aigua en el seu cicle productiu i a la vegada per recuperar-la i internalitzar-la en el cicle”.
Per la seva banda, el CEO de l’empresa Zyrcular Foods, que té planta productiva a Seva, Santi Aliaga, també ha participat en l’informe i ha destacat la importància que Catalunya sigui un hub de proteïna tradicional i de proteïna alternativa a la vegada: “Catalunya ha de seguir les noves tendències i innovacions en l’alimentació i, per tant, transitar cap a ser un clúster global de proteïnes.”
En aquest sentit, ha destacat la complementarietat de noves fonts en un sector en què Catalunya és especialista i que, davant de la demanda d’aquests aliments, cal ser-ne també especialistes en els àmbits productiu i gastronòmic.
La innovació tecnològica, clau en la ramaderia
L’informe també destaca els esforços i el progrés tecnològic que ha experimentat la cadena de valor càrnia. En aquest sentit, destaquen que l’aplicació de noves tecnologies en granges, conegut com a smartfarming, ha permès millorar la criança dels animals en termes de sostenibilitat mediambiental, d’eficiència productiva, situació climàtica dins de la granja i el benestar animal.
El treball ha comptat amb el director de criança del Grup Vall Companys, Joan Jovellar. En el mateix sentit s’expressa en aquest informe Eudald Casas, gerent d’Innovac, l’associació catalana d’innovació del sector carni porcí. Casas assenyala que la implantació de sensors per obtenir dades reals a les granges permet radiografiar els citats paràmetres i buscar estratègies de millora. El programa d’innovació i de transferència tecnològica de la Mobile World Capital Barcelona, The Collider, ha impulsat un informe sobre com la digitalització i la transformació tecnològica han permès progressar el sector agroalimentari en tota la seva cadena de valor: des de l’agricultura de conreus o la ramaderia, passant pel processat i l’elaboració, arribant fins al consum. Indústria agroalimentària: informe de vigilància tecnològica ha estat impulsat per The Collider, el grup agroalimentari Vall Companys (present a Osona amb una fàbrica de pinso i l’escorxador Patel), l’empresa de proteïna alternativa Zyrcular Foods i ha comptat amb la supervisió de l’IRTA.
El treball, que es presenta aquest dilluns al Mobile World Congress, ha comptat amb la participació de més de 30 professionals i científics especialistes del sector de l’agroalimentació. Entre ells, també hi ha participat Sergio Ponsá, director del Centre Beta de la UVic-UCC. Ponsá ha reflexionat sobre el repte de l’ús racional de l’aigua com a recurs imprescindible per al sector agroalimentari. Indica que “el sector encara té molt marge per implementar tecnologies i solucions per reduir el consum d’aigua en el seu cicle productiu i a la vegada per recuperar-la i internalitzar-la en el cicle”.
Per la seva banda, el CEO de l’empresa Zyrcular Foods, que té planta productiva a Seva, Santi Aliaga, també ha participat en l’informe i ha destacat la importància que Catalunya sigui un hub de proteïna tradicional i de proteïna alternativa a la vegada: “Catalunya ha de seguir les noves tendències i innovacions en l’alimentació i, per tant, transitar cap a ser un clúster global de proteïnes.”
En aquest sentit, ha destacat la complementarietat de noves fonts en un sector en què Catalunya és especialista i que, davant de la demanda d’aquests aliments, cal ser-ne també especialistes en els àmbits productiu i gastronòmic.
La innovació tecnològica, clau en la ramaderia
L’informe també destaca els esforços i el progrés tecnològic que ha experimentat la cadena de valor càrnia. En aquest sentit, destaquen que l’aplicació de noves tecnologies en granges, conegut com a smartfarming, ha permès millorar la criança dels animals en termes de sostenibilitat mediambiental, d’eficiència productiva, situació climàtica dins de la granja i el benestar animal.
El treball ha comptat amb el director de criança del Grup Vall Companys, Joan Jovellar. En el mateix sentit s’expressa en aquest informe Eudald Casas, gerent d’Innovac, l’associació catalana d’innovació del sector carni porcí. Casas assenyala que la implantació de sensors per obtenir dades reals a les granges permet radiografiar els citats paràmetres i buscar estratègies de millora.
{{ comment.text }}