El Consell Comarcal del Ripollès ha posat en marxa una campanya informativa sobre fracció orgànica dirigida a 230 negocis, considerats com els que més en generen. Restaurants, hotels, hostals, càmpings, supermercats i carnisseries han estat objectiu d’aquesta campanya, després que l’àrea de Territori i Sostenibilitat del mateix Consell hagi fet públic que els contenidors d’orgànica segueixen rebent un nombre proporcionalment baix de residus, segons les dades que s’han recollit. En aquest mateix context se segueixen detectant deixalles al contenidor de l’orgànica que no es corresponen amb aquesta fracció, elevant encara més el cost del servei.
Les dades del Consell afirmen que la proporció de residus a tota la comarca representa només un deu per cent de totes les escombraries, mentre que l’objectiu si es realitzés òptimament la separació hauria de ser del trenta per cent. La campanya consisteix en visites als establiments per informar de quins són els residus que poden anar al contenidor marró, a banda d’indagar-hi a través d’enquestes, sobre els motius que fan que aquesta separació no estigui sent suficientment òptima. La fracció orgànica és tota aquella que es pot degradar biològicament, sobretot les restes de menjar i de vegetals, però al contenidor sovint també s’hi troben envasos, càpsules de cafè, paper, cigarretes o excrements.
{{ comment.text }}