EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

El pavelló Vic Salut, ara buit, continuarà muntat fins al final de la desescalada

Als hospitals d’Osona hi ha ingressats 42 pacients amb Covid-19; al de Campdevànol, 2

El pavelló Vic Salut, que es va habilitar com a extensió de l’Hospital Universitari per fer front a les setmanes més crítiques de la pandèmia, va acollir els últims pacients a finals del mes d’abril. Des d’aleshores ha continuat muntat però buit i, segons la gerència de la Regió Sanitària Catalunya Central, la previsió és que continuï en aquest estat com a mínim fins al final de la desescalada, preparat per si calgués donar resposta a rebrots. Superat aquest període, les estructures que es van habilitar al pavelló “es desmuntaran parcialment,” però amb la possibilitat de tornar-lo a adequar més endavant si així ho exigís un nou repunt de la pressió assistencial.

D’acord amb les últimes dades, ara mateix als tres hospitals d’Osona hi ha ingressades 42 persones infectades pel virus: 17 a l’Hospital Sant Jaume de Manlleu, 15 a l’Hospital Universitari de la Santa Creu –on dimarts es va donar l’alta a una pacient de 106 anys– i 10 a l’Hospital Universitari de Vic. Al de Campdevànol actualment només hi queden dues persones amb Covid-19, la qual cosa permet que el centre continuï recuperant progressivament l’activitat habitual. Joan Grané, el gerent, explica que “a banda de consultes externes, primer vam començar a recuperar les intervencions quirúrgiques que no requerien ingrés, per tenir més disponibilitat de llits, però ara ja en fem algunes que, com les pròtesis de genoll, impliquen que els pacients s’han de quedar”.

Pel que fa a l’Hospital de Vic, ara mateix només hi ha una planta amb malalts ingressats a causa de la Covid-19 i Rosa Maria Morral, directora assistencial del CHV, confirma que també s’ha pogut desmuntar la segona UCI que s’havia habilitat temporalment.

Igual que a l’atenció primària, en aquests dos centres les trucades i videoconsultes per part de metges especialistes van prenent més rellevància que abans de la pandèmia i a partir del juny, de fet, l’Hospital Universitari de Vic posarà en funcionament un nou sistema d’atenció telemàtica en el marc d’una prova pilot que només tindrà lloc a cinc altres hospitals catalans, cap d’ells comarcal.

L’Hospital de la Santa Creu, un dels dos sociosanitaris de la comarca, també aposta per augmentar l’atenció telemàtica en l’àmbit ambulatori amb l’objectiu de guanyar eficiència i reduir els desplaçaments i el risc de contagi de les persones més vulnerables. A les seves plantes d’hospitalització, amb 15 pacients amb Covid-19, 35 que s’han negativitzat i 35 malalts ingressats per altres patologies, a poc a poc es va recuperant el perfil de pacient habitual dels centres sociosanitaris amb malaltia avançada, crònica i complexa.

DISMINUEIXEN LES DEFUNCIONS A CAUSA DEL CORONAVIRUS

Segons les dades que declaren les funeràries, els últims dies les defuncions a Osona a causa de la Covid-19 han retornat a nivells de la primera setmana de la pandèmia. Tot i això, al llarg d’aquests dos mesos s’han registrat 354 morts provocades per la malaltia, mentre que al Ripollès n’hi hagut 11 i al Moianès, 28. De totes tres comarques, Osona és l’única que se situa entre les cinc primeres de Catalunya pel que fa a defuncions per cada 10.000 habitants. La taula l’encapçalen l’Anoia, el Bages i el Berguedà.

LA PREGUNTA

La cimera del clima que es fa a Bakú acabarà amb avanços per frenar el canvi climàtic?

En aquesta enquesta han votat 519 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't