EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

ERRE de Vic: els embotits d’excel·lència fets a Osona

Empresa fabricant d’embotits gurmet, destaca per la seva presència en el mercat tradicional i botigues especialitzades de qualitat

Un mètode d’elaboració propi i molt personal i més de 70 anys preservant i perfeccionant una manera de fer autèntica i familiar; això és el que defineix cada producte d’ERRE de Vic, una empresa fabricant d’embotits gurmet, d’origen familiar, que es remunta al 1952.

L’obrador d’ERRE de Vic, instal·lat a Seva des de fa uns anys, ofereix una gran varietat de productes, entre els quals es troben el pernil cuit, el pit de gall dindi i el bacó, a més de comptar amb gammes ECO. La marca es caracteritza per oferir un producte versàtil, amb cuits i fumats. Una alta gastronomia saludable, basada en la qualitat, en l’autenticitat i en el respecte pel producte.

Osona és un centre neuràlgic de productes carnis elaborats i els alts estàndards de criança ramadera i especialització en l’elaboració han situat la comarca en el mapa de la qualitat alimentària del sud d’Europa. En aquest sentit, la firma destaca que un dels seus principals punts forts és el mètode tradicional propi que els ha permès anar millorant el producte any rere any fins a fer-lo delicatessen.
El responsable de l’obrador, Ramon Vilacís i Erra, destaca que “tenim una experiència familiar acumulada durant dues generacions, mimant el producte de manera artesanal, macerant-lo jugant amb el temps perquè la carn pugui expressar totes les aromes, els sabors i les textures, i coent-lo al bany maria a baixa temperatura”.

L’autèntica xarcuteria tradicional

En la mateixa línia s’expressa el responsable comercial d’ERRE de Vic, Fran Fuentes, que veu com cada cop més taulells del mercat tradicional aposten pels productes tradicionals, arribant fins a supermercats reputats de l’àrea metropolitana: “ERRE de Vic representa el més autèntic de la nostra herència xarcutera i quan tastes els seus productes queda clar que és d’aquí, saludable i que et fa sentir bé”. “L’equip de l’obrador treballa conservant la tradició, seleccionant les millors carns; tot, amb les actuals i més altes exigències de fabricació perquè el consumidor gaudeixi d’un pernil, un gall dindi o un bacó inigualable i a la vegada saludable”, apunta Fuentes.

La màxima qualitat, seguretat alimentària i sense al·lèrgens

Per això, des de la companyia sempre s’ha tingut clar que màxima qualitat i màxima seguretat alimentària són dues cares de la mateixa moneda. Durant l’acurat procés d’elaboració, les peces es fan d’una en una, a partir de pernils sencers, macerades amb salmorres i deixades reposar durant dies, respectant el producte i els seus processos naturals. Finalment, es couen al bany maria a foc lent, “entenent el valor del temps i de l’origen”, indica Ramon Vilacís.

La gamma de productes ERRE de Vic inclou pernil cuit, pit de gall dindi i bacó

Un producte que es tracta, a més, d’una excel·lent font de minerals, proteïnes i vitamines, gràcies a una elaboració mínima i molt respectuosa amb el producte i les seves condicions naturals, reduint l’ús d’additius gràcies a les maceracions i amb total absència d’al·lèrgens: ni soja, ni gluten, ni lactosa. Des de l’àrea comercial asseguren que assolir aquesta excel·lència amb un producte lliure d’al·lèrgens és un valor afegit. Tot, en un context en què el consumidor osonenc i català té cada cop més una cultura gastronòmica més elevada.

En aquesta línia, tots els productes són fruit d’un treball ben fet i rigorós. Per això, tot el procés d’elaboració està sotmès a exigents controls i certificacions. És important mencionar que ERRE de Vic compta amb el certificat d’Agricultura ecològica en la gamma ECO, el certificat IFS Food de seguretat alimentària, el certificat de gestió sostenible ISO 14001 i el certificat de construcció sostenible BREEAM en l’obrador.

Un obrador que garanteix unes operacions sostenibles

La companyia elabora els seus productes carnis a la seva planta d’última generació, al municipi de Seva, a tocar de les portes de la Reserva Natural de la Biosfera del Montseny. D’aquesta manera, l’artesania i la tradició van de la mà amb les últimes tecnologies, preservant la tradició i l’autenticitat de la xarcuteria de tota la vida i el màxim respecte pel medi ambient.

L’obrador d’Erre de Vic es troba en una planta 100% sostenible, que ha estat dissenyada i construïda sota estrictes criteris de sostenibilitat, baixes emissions i eficiència energètica.

LA PREGUNTA

Cal prendre mesures preventives davant fenomens com la DANA?

En aquesta enquesta han votat 330 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't