EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

FP dual de l’aigua, la millor opció formativa per a una ocupació de qualitat

Aquests cicles de formació professional, que compten amb el suport d’Agbar, aconsegueixen una ocupabilitat al voltant del 80% dels estudiants

Promoure el creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, l’ocupació plena i productiva i el treball decent per a tothom és un dels objectius de desenvolupament sostenible establerts per les Nacions Unides. Aquests ODS, que componen el gran full de ruta per combatre les desigualtats, advoca a la seva meta número 8 per l’ocupació plena i productiva, la feina decent per a tothom i la desocupació entre els joves, entre d’altres.

L’FP dual suposa, precisament, una gran aposta per la feina de qualitat. Els graduats de la formació professional dual assoleixen una base formativa solvent i adaptada a les necessitats reals de les empreses, per la qual cosa tenen més capacitat d’aportació de valor a la seva ocupació, tant a curt termini per l’aprenentatge adquirit com a mitjà termini per la seva major capacitat d’aprendre. La connexió amb el mercat laboral a través de la participació de les empreses augmenta l’ocupabilitat de l’alumnat i promou la feina estable i de qualitat.

Així mateix, l’FP dual és una aposta per la productivitat de les empreses i la competitivitat dels sectors econòmics. Disposar de formacions més especialitzades suposa l’entrenament de tècniques específiques i el domini de les eines ajustades a la realitat laboral present, fet que facilita l’eficiència i la millora contínua dels serveis.

Agbar, referent de l’FP dual en el sector de l’aigua

Aquest és l’exemple de la formació professional dual del sector de l’aigua que impulsa Agbar, en col·laboració amb el Departament d’Educació, instituts públics i ajuntaments. Agbar és el referent de l’FP dual en el sector de l’aigua i promou aquesta modalitat formativa des de fa 10 anys. La companyia participa en el disseny d’aquests graus i aporta la seva experiència a través de la seva institució educativa, l’Escola de l’Aigua. Actualment, s’imparteixen programes duals del sector de l’aigua a l’Escola Municipal del Treball de Granollers, a més d’instituts a Tarragona, Cornellà de Llobregat, Barcelona i, com a novetat del curs 2022-2023, també a Tàrrega.

El sector de l’aigua obre nous horitzons d’ocupabilitat

L’FP dual del sector de l’aigua genera oportunitats de futur i obre un horitzó per garantir una ocupació de qualitat als joves per la seva tecnificació i innovació, gràcies a la combinació de les classes a l’aula amb l’aprenentatge a l’empresa. Per això, aquests graus compten amb una ocupabilitat al voltant del 80% dels estudiants. En aquests cicles, Agbar assessora i forma el professorat i tutors d’empresa, coordina l’equipament de les aules taller i organitza visites formatives en instal·lacions o jornades temàtiques per a l’alumnat.

Aquests estudis postobligatoris capaciten l’alumnat per portar a terme el muntatge, les operacions i el manteniment de xarxes d’aigua, així com l’operació i el manteniment dels equips i les instal·lacions d’estacions de tractament d’aigües. I es fa especial èmfasi en la preservació d’aquest recurs escàs i el respecte al medi ambient.

Es pot consultar més informació sobre aquests cicles de l’FP dual de l’aigua a amb els períodes d’inscripció (un primer termini finalitza el 26 d’abril i, amb altres requisits, se n’obrirà un altre període al maig).

Èxit de la col·laboració publicoprivada

L’èxit del model es basa en l’aliança entre institucions, empreses i centres educatius per unir l’ocupació, el talent i la productivitat. És una excel·lent oportunitat de col·laboració publicoprivada per a l’aportació de valor social en l’àmbit formatiu, fet que s’inscriu dins del punt número 17 dels ODS, que defensa la necessitat d’assolir aliances entre el sector públic i el sector privat per respondre units als reptes de la societat, com és aquest de la desocupació dels joves.

LA PREGUNTA

Aprova els primers cent dies de Salvador Illa com a president de la Generalitat?

En aquesta enquesta han votat 56 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't