El centre de formació La Salle de Manlleu disposa d’una nova aula anomenada Workshop 4.0, on hi ha una cambra frigorífica a l’estil de les que té l’empresa Fredvic i el sistema micro240nano de control a distància de l’empresa de Tona Effitronix. Les dues empreses han col·laborat en una aula que ha de servir als alumnes, com es va poder veure en una jornada dimarts passat, per aprendre i aplicar el 4.0 al funcionament industrial. Com van explicar els alumnes de mecatrònica Adrià Font i Eduard Caselles, l’aparell d’Effitronix els permet obtenir les dades de control de la cambra frigorífica en tot moment, incloent també la despesa que té i des de qualsevol punt. Presentada per la cap d’estudis de cicles formatius del centre, Beatriu Fernández, els assistents van poder seguir a distància tot el procés de funcionament del sistema amb l’ajuda de dos professors.
Al mateix temps que es va presentar la nova aula, es va donar a conèixer per part de Jaume Codina la plataforma Manlleu Quatre que té l’objectiu de convertir Manlleu en el clúster d’aquesta nova revolució i que s’ha constituït com una fundació privada sense ànim de lucre. En l’acte en què hi van participar unes 40 persones que van aprofitar per visitar les instal·lacions preparades per a la pràctica de diverses disciplines industrials. La fundació compta amb Cefortem, el centre de la Salle, per a la formació d’alumnes en aquesta línia,un tema “clau” per Codina.
El president de Cefortem, Joan Rovira, també va incidir en aquest aspecte recordant l’origen de la formació lligada a l’empresa quan “als anys 30 l’industrial Sanglas va arribar a un acord amb els germans de La Salle per crear un centre de formació i obtenir així treballadors formats que a ell li feien falta a l’empresa”. Aquest és el camí, al seu parer, i ho demostra el fet “que tots els alumnes que surten de la formació lligada a les empreses tenen feina immediatament”.
{{ comment.text }}