EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

La urbanització de la Colònia Llaudet s’acabarà al juny

El conseller Damià Calvet va visitar les obres i va signar la compravenda d’una parcel·la

La Colònia Llaudet s’ha anat reindustrialitzant, des que el 2006 l’Incasòl la va adquirir. Divendres el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va visitar les obres d’urbanització que s’hi fan per poder disposar de més sòl industrial i que han costat 1,7 milions d’euros. Calvet també va aprofitar per visitar algunes empreses i per signar la compravenda d’una parcel·la de més de 1.000 metres quadrats per fer una subestació de Lersa Electricitat.

Aprofitant que les obres d’urbanització de la Colònia Llaudet de Sant Joan de les Abadesses estaran enllestides el pròxim mes de juny, el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, va visitar els treballs aquest divendres i dues empreses del polígon industrial. El conseller va estar acompanyat pels alcaldes de Sant Joan i Ripoll, Ramon Roqué i Jordi Munell, respectivament; el president del Consell Comarcal, Joaquim Colomer, i el director de l’Incasòl, Albert Civit. Calvet, que havia estat director de l’Incasòl, va recordar que a la Colònia Llaudet hi havia hagut una indústria “potent” fa molt de temps que es va quedar sense activitat i que, gràcies a la intervenció del govern ara fa uns anys i de la col·laboració “lleial” del consistori, “s’ha pogut tornar-li la vida”.

De fet, les obres d’urbanització per posar les parcel·les a disposició dels inversors han costat 1,7 milions d’euros, que s’han executat en cinc fases des de l’any 2016. En total, l’Incasòl hi ha invertit 816.414 euros com a propietari majoritari de la colònia, mentre que la resta dels diners els han aportat propietaris privats. L’Ajuntament santjoaní ha executat les obres, que han consistit a portar serveis des del nucli urbà com són la instal·lació de xarxes d’abastament i residuals, i la urbanització dels vials.
Calvet, com a president de l’Incasòl, també va aprofitar la visita per presidir l’acte de signatura, a la sala de plens del consistori, de la compravenda de més de 1.000 metres quadrats de sòl i diferents mòduls construïts de la parcel·la 3 de la part més històrica de la colònia a l’empresa Lersa Electricitat, per un import de 92.764 euros. Aquesta empresa de caràcter familiar, que té dos centres de subministrament elèctric a Campelles i Ribes de Freser i cinc subestacions situades a Ripoll, Campdevànol, Ribes i Campelles, hi instal·larà una nova subestació. Calvet també va oferir la col·laboració de la Generalitat per implicar-se en el projecte museístic previst als antics espais de la colònia, “que donarà un valor afegit cultural”. “Generem activitat i ocupació. Això dinamitza l’economia i dona un valor afegit que és vida pel territori”, deia el conseller.

Calvet també va visitar l’empresa Artesania Pirineu, que es dedica al disseny, fabricació i comercialització de productes de decoració per a la llar i que s’hi va instal·lar el maig del 2016. L’empresa va comprar una de les naus industrials; mentre que el 2018, una de les companyies del seu grup, Decomark Santigosa, va adquirir la resta de la nau nova del sector. El conseller també va visitar Taga de Mecanitzats, ubicada dins de Proterme.

La repoblació industrial de Llaudet

La Colònia Llaudet s’ha repoblat d’indústria des de l’any 2006, quan l’Incasòl, de bracet amb l’Ajuntament, va adquirir l’espai per tal d’urbanitzar-lo i dinamitzar l’economia per atraure noves empreses. Artesania Pirineu va ser la primera a desembarcar-hi l’any 2016 i ocupant la parcel·la 9. També s’hi havia d’instal·lar Eolgreen, una empresa de Sant Boi de Llobregat dedicada a les energies sostenibles, però no va quallar. Després de l’interès d’algunes empreses, Proterme, dedicada al tractament de peces metàl·liques, va adquirir una nau l’any 2018 de la parcel·la 5, on hi ha Ter de Mecanitzats (Tamec) i SIC. Segons l’alcalde, Ramon Roqué, el polígon tindria unes 10 parcel·les, de les quals ja n’hi ha sis d’ocupades. Les quatre que falten per comercialitzar equivaldrien a uns 30.000 metres quadrats. D’aquests, n’hi ha 10.000 que són propietat de l’Incasòl, 10.000 del consistori i 10.000 que es reparteixen entre dos propietaris diferents (6.000 i 4.000). La finalitat del desenvolupament industrial del sector és “que es creïn llocs de treball”, deia Roqué. El projecte PECT per museïtzar i convertir en un viver d’empreses l’edifici situat al darrere de la fàbrica vella ha estat l’últim pas per reactivar el sector.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 88 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't