L’explotació Mas Joanet de Pujols, de Sant Vicenç de Torelló, que tenen la botiga pròpia Les Gambires, ha guanyat el Concurs d’Innovació BCN Smart Rural per a microempreses del sector agroalimentari i forestal de la Catalunya Central. El premi és una dotació econòmica de 2.710 euros per a la contractació d’un servei d’assessorament que els ajudi a tirar endavant el seu projecte. Un projecte que, com explica Francesc Llach, responsable de l’empresa amb el seu germà, Pep, té l’objectiu “d’evitar malvendre o desaprofitar productes agraris i ramaders pel fet que són estacionals”. Es tracta, explica, de trobar una nova manera de processar productes com “tomàquets quan n’hi ha molts i no tenen sortida com a producte fresc o les carcanades dels pollastres quan no és temps de caldo o els fetges dels vedells”, per posar alguns exemples. Llach explica que “sap greu que a vegades no es puguin aprofitar i esperem trobar la manera de fer-ho amb les eines que ja tenim a la granja i la botiga”.
Mas Joanet té producte d’horta i cria vedella, porc, pollastres i també té ous. Tot plegat ho ven a través de la botiga pròpia al mateix mas i no descarten més endavant “tenir conills i arbres fruiters”. Ara bé, diu Llach, el que “no volem fer és créixer ja que volem poder assumir el que venem a partir de l’extensió de terra i espai que tenim”. El premi, diu, és un bon incentiu.
{{ comment.text }}