Tot i la pandèmia per la Covid-19, la llonganissa amb indicació geogràfica d’origen (IGP) de Vic va augmentar la seva producció i venda en un 7% l’any 2020 respecte a l’any anterior. En total se’n van fabricar 183.532 quilos, mentre que el 2019 van ser 171.408. Destaca l’augment dels llescats en sobres amb un increment del 68% i 354.790 unitats comercialitzades, mentre que el productes destinat a lliure servei, en peces unitàries d’uns 200 grams aproximadament, ha crescut un 2% amb 363.511 unitats. El que ha baixat és el producte destinat a la venda al tall, en un 18%. Des del Consell Regulador de la IGP Llonganissa de Vic es consideren aquestes dades “molt positives” i confirmen la tendència de nous formats als últims anys “que demanen els consumidors”. La regulació comporta que s’elabori amb carns magres de porc seleccionades, sal i pebre negre.
Actualment formen part d’aquest Consell les empreses Casa Riera Ordeix, Embotits Salgot, Sucesores de J. Pont, Splendid Foods (marca Can Duran), Embotits Casolans Ca la Glòria (marca Casa Oms) i Embutidos Solá.
{{ comment.text }}