QUIOSC DIGITAL BUTLLETINS
EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Neix a Manlleu la cervesa Kom Beer

Ocupen les instal·lacions de la desapareguda Pilster, al carrer Rusiñol de Manlleu.

El 9 Nou
18/05/2022
Manlleu

En ciclisme, l’expressió “king of the mountain”, rei de la muntanya, és un premi que s’obté al superar el temps d’una aplicació que cronometra automàticament tant les pujades com les baixades. Obtenir el KOM és el repte de qualsevol ciclista per demostrar qui puja més ràpid. Inspirats en aquest terme, ha començat a pedalar la Kom Beer, una cervesera artesana que impulsen tres joves de la Garriga, que han ocupat les instal·lacions de la desapareguda Pilster, al carrer Rusiñol de Manlleu.

Albert Raurell, Aleix Forts i Adrià Grau van començar com a homebrewers al principi de la pandèmia. La bona acceptació que van tenir els primers tastos els va animar a seguir experimentant, fins que va arribar un punt que van fer un pensament: “Fem el pas?” I el van fer. A finals de l’any passat van començar a buscar local per muntar la seva microcerveseria. La intenció inicial era quedar-se a l’entorn de la Garriga –Aleix Forts és fill del centenari bar La Plaça–, però van saber que a Manlleu es llogava la nau de la cervesa Pilster, que els manlleuencs Enric Martínez i Abel Garolera havien obert fa 10 anys, i que ara es traspassaven. De seguida es van entendre i aquest febrer ja van entrar al local, que de mica en mica han anat adaptant a les seves noves necessitats.

Les cerveses Kom Beer ja han sortit al mercat amb dues grans línies de producció. Una de més bàsica, amb tres models estables (golden ale, märzen i stout) i que serveixen en ampolla; i una de més experimental, amb tota una gamma de Doble IPA, un subestil més intens i llupolitzat de les clàssiques India Pale Ale, que envasen en llauna, “perquè les conserva molt millor”. Aquesta segona línia, amb cerveses de curta caducitat i produccions petites, anirà variant en funció del mateix procés d’experimentació. “Es tracta d’anar jugant amb les diferents varietats de llúpols”, apunten els tres socis, que ara mateix s’han marcat com a prioritat apostar “per la màxima qualitat”, sobretot pel que fa a les diferents varietats de llúpol. “Érem molts crítics amb algunes NAPA com a clients i ara volem estar a l’altura”, bromegen. La qualitat i la singularitat sumades a “il·lusió” d’encetar el projecte són claus per mirar de fer-se un lloc en un sector que, segons ells, “no està saturat”. Al contrari, “el món de la cervesa artesana i del producte local van a més”. De moment, a banda dels tiradors del bar La Plaça de la Garriga, ja estan distribuint en alguns bars de Manlleu mateix –com el Manlleuet o el Javs–, Barcelona, Mollet o, simbòlicament, Hondarribia, on tenen uns amics. També s’estan donant a conèixer a través de fires del sector –com la de fa uns dies a Sant Pere de Torelló– i de les xarxes socials. El proper dijous dia 19, a les 7 de la tarda, faran la inauguració del renovat local, on puntualment també tenen previst organitzar-hi cursos o tastos especialitzats.

LA PREGUNTA

Creu que s’està fent bé la gestió de la pesta porcina?

En aquesta enquesta han votat 138 persones.