EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Acord entre el Moviment Demòcrata Català i Junts per anar plegats a les llistes electorals

Es fa formalitzar a Calella i hi va assistir Xavier Farrés, Josep Anglada i Jordi Ordeig, entre d’altres

El 9 Nou
28/10/2024
Vic

El Moviment Demòcrata Català, la formació creada l’any 2013 per l’exalcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, i altres exmilitants i dirigents d’Unió Democràtica, ha arribat a un acord amb Junts per integrar-se a les seves llistes en les eleccions tant al Congrés de Diputats com al Parlament de Catalunya. La firma de l’acord es va fer aquest cap de setmana a Calella on Junts va celebrar el seu Congrés Nacional. En l’acte de formalització de l’acord hi van assistir l’alcalde de Vidrà, Josep Anglada; el regidor de l’Ajuntament de Vic, Xavier Farrés (Ara Vic), o Jordi Ordeig, entre d’altres.

Segons un comunicat del Moviment Demòcrata Català, l’acord té com a objectiu principal abordar els reptes estructurals que afecten el món rural català. Aquests són la pèrdua de població a les zones rurals, la disminució de la biodiversitat i els desafiaments derivats del canvi climàtic, detallen.

El pacte signat inclou la creació d’una Taula de Seguiment que comptarà amb representants de totes dues organitzacions i tindrà la missió de definir les prioritats de treball i avaluar anualment l’evolució de les accions implementades. A més a més, Moviment Demòcrata Català contribuirà amb propostes que defensin el sector primari, i totes dues formacions treballaran conjuntament en l’elaboració de polítiques per revertir la crisi rural.

L’acord, signat pel president del Moviment Demòcrata Català, Ramon Lluís Lletjós, i el
secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull.

LA PREGUNTA

Està d’acord que Brussel·les plantegi camps fora de la Unió Europea per deportar migrants?

En aquesta enquesta han votat 1779 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't