EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Albert Om: “Dignitat és no enfotre’s dels ferits de l’1-O”

La Botifarrada per la Dignitat de Vic recapta més de 100.000 euros en una nit per a la caixa de solidaritat de l’ANC i Òmnium


01/11/2017
Vic

A l’espera del recompte final, l’ANC i Òmnium Cultural calculen que en la Botifarrada per la Dignitat que es va fer aquest dimarts a la nit a la plaça Major de Vic es van recaptar més de 100.000 euros per a la caixa de solidaritat per fer front a les sancions imposades per l’Estat a les dues entitats, ja que van vendre més dels 10.000 entrepans que s’havien marcat. Uns cartells gegants amb les cares de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart al costat de l’escenari on deia “Freedom” presidien l’acte, on van assistir milers de persones que van fer moltes cues per obtenir els entrepans de botifarra i beguda, per 10 euros. També es podia col·laborar en guardioles o amb l’adquisició de begudes i de castanyes.

Després de l’actuació de Guillem Roma, ja que va quedar encallat a la C-17, el periodista taradellenc Albert Om va llegir un discurs per la dignitat. Va posar diferents exemples de que és la dignitat: “És no aplaudir policies que han apallissat els nostres veïns i no enfotre’s dels ferits de l’1-O”. Va afegir que la dignitat és “reconèixer que tots som catalans, els que tenim vuit cognoms d’aquí, els que van néixer a Múrcia, Extremadura o Andalusia i també, que sovint s’oblida, els que van néixer al Marroc, al Senegal o a Colòmbia”. Om va afegir que també és dignitat “no abaixar el cap quan ens volen humiliar” i que “això va per llarg i no hem de defallir”. El periodista va afegir que tot plegat “s’hauria pogut estalviar si haguessin volgut pactar un referèndum”. Va sentenciar que “sense dignitat no hi ha república” i el públic va respondre amb crits de llibertat.

L’acte, que va conduir l’humorista Peyu, va continuar amb les actuacions del grups osonencs  ObesesOques Grasses, NyandúQuimi Portet, , Paula VallsLa IaiaBonobos i Pep Poblet.

 

 

LA PREGUNTA

Creu que Pedro Sánchez ha de dimitir?

En aquesta enquesta han votat 117 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't