EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Aliança tancarà la campanya electoral a Ripoll malgrat coincidir amb la festa major

L’oposició va aprovar una moció reprovant-ho, però no tindrà efecte


04/05/2024
Ripoll

El fi de campanya que Aliança Catalana té previst a Ripoll el vespre del 10 de maig, coincidint amb la festa major, va ser reprovat per la resta de grups del consistori al ple d’aquest dimarts. Junts, ERC, PSC, CUP i Som-hi van aprovar una moció conjunta demanant que durant les jornades festives de Sant Eudald no es programin actes de campanya, des del pregó fins als focs artificials, igual com passa quan coincideix amb eleccions municipals.

L’alcaldessa, Sílvia Orriols (AC), va retreure a la resta de grups ripollesos que no es juguen res en aquestes eleccions i que per Aliança, en canvi, no fer el tancament de campanya a Ripoll seria un perjudici.

El fet de presentar-se com a candidata a la Generalitat i que no hi hagi cap altre ripollès en situació similar fa, segons ella, que “no sigui equiparable a unes municipals” que impliquen a tots els partits.

A més a més, va matisar que l’acte tindrà lloc en un espai tancat, i va dir a la cap de l’oposició, Manoli Vega (Junts), que “mai tindrem una relació fluida” quan aquesta li havia recordat que ni tan sols la saluda.

Precisament en una moció prèvia, Junts i AC van tombar la intenció d’Alternativa per Ripoll-CUP d’impedir la duplicitat de càrrecs per part de l’alcaldia.

El portaveu Dani Vilaseca va recordar que en una entrevista a El 9 Nou del juliol de l’any passat, Orriols havia afirmat que sent alcaldessa no es presentaria a cap altres eleccions. L’alcaldessa va explicar que no tenia intenció de fer-ho, però que la precipitació en la convocatòria va fer impossible tenir a punt cap altre líder de la formació, tot afirmant que “vetllaré igual que ara pels drets de Ripoll”. Alhora va dir que aquest havia estat un intent de “moció de censura encoberta”.

LA PREGUNTA

Laporta ha de destituir Xavi?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't