EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Anna Erra: “Em comprometo a defensar la sobirania del Parlament per damunt de tot”

L’alcaldessa de Vic ja és la nova presidenta de la cambra catalana

El 9 Nou
09/06/2023
Vic

Ara sí: l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, ja és la nova presidenta del Parlament. Institucionalment, la segona autoritat del país, per darrere del president de la Generalitat. La cambra catalana ha validat el seu nomenament aquest divendres al matí amb 64 vots a favor, els de Junts i Esquerra Republicana i un que la CUP “ha cedit” en representació del diputat a l’exili Lluís Puig.

En el seu discurs de presa de possessió, marcat per un to de molt respecte per a la institució, Erra ha demanat als diputats anar al Parlament a “fer política, no partidisme” i “treballar sempre amb la màxima exigència per fer-nos dignes de les expectatives dels ciutadans i ciutadanes quan dipositen una papereta a dins d’una urna”. També s’ha compromès a combatre les actituds antidemocràtiques “en contra dels drets fonamentals i la llibertat d’expressió”, com “el feixisme i la xenofòbia”, i defensar la sobirania de la institució “per damunt de tot”. Bona part de l’inici del seu parlament l’ha centrat, de fet, en “les interferències polítiques” que han culminat en la destitució de Laura Borràs, qui l’ha precedit en el càrrec.

Al·ludint als seus orígens vigatans, l’encara alcaldessa de la ciutat més gran d’Osona també ha insistit que el Parlament “té les portes obertes per tothom”. Una màxima que combinarà amb la voluntat de recórrer el país i, d’aquesta manera, “conèixer de primera mà els anhels i necessitats de la seva gent”. Ja amb la medalla d’honor al coll, Erra ha defensat, així mateix, la llengua catalana, la “modernització i transparència” de la institució o ha tingut, entre altres, un record per l’expresidenta Carme Forcadell.

S’estrenarà en el càrrec la setmana que ve, en un ple monogràfic sobre educació. Tots els detalls de la jornada, i de com l’ha viscut ella personalment des de primera hora, a la crònica en paper d’EL 9 NOU de dilluns.

LA PREGUNTA

Anireu aquest any a les manifestacions per la Diada?

En aquesta enquesta han votat 100 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't