EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

El PSC presentarà una esmena a la proposició de llei de creació de la comarca del Lluçanès

Els socialistes no comparteixen el text, entre d’altres, perquè no recull la voluntat de crear un consell comarcal singular, amb menys estructura, tal com es demanava des del Lluçanès

Els resultats de la consulta de l’any 2015, quan 5 dels 13 municipis es van decantar pel ‘no’, i el fet que s’obviï la possibilitat d’establir una estructura comarcal singular, més petita, adaptada a la realitat del Lluçanès, en són alguns motius. Els socialistes critiquen el govern, i concretament el departament de Governació, per no haver assumit directament el procés.

Un cop finalitzada la ponència parlamentària conjunta per la redacció de la proposició de llei per la creació de la comarca del Lluçanès, el PSC ha anunciat que hi presentarà una esmena a la totalitat. Recorden, també, que en la consulta del juliol del 2015, 5 dels 13 municipis van dir ‘no’ a la nova comarca, i asseguren que el que estableix la ponència -que inicialment formarien part de la comarca però que després podrien sortir-ne, no és tan fàcil.

Des del PSC denuncien que la Generalitat s’ha desentès del procés de creació de la comarca del Lluçanès, no ha aportat els informes que sí que s’havien fet en el cas del Moianès, i ha traspassat tota la responsabilitat al parlament. Els socialistes veurien bé fórmules de mancomunació de serveis al Lluçanès, però estan en contra de la creació d’un nou consell comarcal en el format actual d’aquestes administracions.

 

 

LA PREGUNTA

La conducta de Puigdemont, com diu el conseller d’Interior, va ser “impròpia”?

En aquesta enquesta han votat 1512 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't