EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Els encausats per la Vuelta: “Si ens han detingut és també per culpa dels polítics”

Aquest dilluns al vespre hi va haver una concentració de suport als quatre osonencs detinguts, recuperada la llibertat

El 9 Nou
28/08/2023
Vic

La plaça Major de Vic s’ha omplert de desenes persones i estelades aquest dilluns al vespre com a mostra de suport als quatre osonencs detinguts dissabte per estar preparant un suposat boicot a la Vuelta Ciclista. Després de passar més de 48 hores retinguts, els activistes, que han sortit avui mateix en llibertat provisional, també han participat de la protesta.

En els seus parlaments han insistit que ells són només un petit percentatge de tots els independentistes represaliats i han dit que “si ens han detingut és també per culpa dels polítics”. Un d’ells ha explicat que la Policia Nacional va localitzar durant l’escorcoll a casa seva torxes de la Marxa dels Vigatans, llançant una crida a participar-hi, així com als actes de la Diada i els que es convoquin al voltant de l’aniversari del referèndum de l’1-O. “De por és clar que en tenim, però la por l’agafes, te la mires a la cara i fas alguna cosa”, hi afegien.

La concentració ha transcorregut entre crits d’independència i de “fora les forces d’ocupació”. També hi han intervingut membres del CDR, Pigot Negre i l’advocada dels encausats. La tònica ha estat de discursos durs contra els polítics, incloses mirades directes a l’alcalde i regidors de l’Ajuntament de Vic presents a la protesta.

Els quatre homes són veïns de Vic, Calldetenes, Centelles i Tavèrnoles. Se’ls investiga per delictes de desordres públics, grup criminal, contra la seguretat viària i el medi ambient. Malgrat estar en llibertat provisional, la resolució del jutjat de guàrdia de Solsona inclou una ordre d’allunyament d’almenys 500 metres respecte a les diverses etapes de pas de la Vuelta per Catalunya.

Vista general de la concentració / Víctor Palomar

Eva Pous, l’advocada dels detinguts, s’ha queixat també des de Vic d’una “vulneració flagrant del dret de defensa”: “Ens vam llevar amb la notícia que estaven detinguts i des d’aleshores fins ara no se’ns ha permès saber quins elements han donat lloc a la causa. Privats de llibertats hem vist la seva fortalesa i conviccions, que no cedeixen a cap xantatge i que estan a peu de carrer. Prenem-ne exemple perquè només podem ser lliures lluitant”.

Els encausats destacaven que durant els últims dos dies, retinguts a la comissaria de la Policia Nacional de la Verneda, a Barcelona, sentien els crits de suport procedents de l’exterior.

LA PREGUNTA

Quina creu que serà la força més votada a les eleccions al Parlament?

En aquesta enquesta han votat 519 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't