EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Els quatre diputats osonencs i ripollesos engeguen legislatura

Marta Rovira, Ramon Espadaler, Marta Moreta i Jordi Munell han pres possessió del càrrec aquest matí

El nou Parlament de Catalunya s’ha constituït aquest dimecres amb tres diputats osonencs i un de ripollès. Marta Rovira (ERC), Ramon Espadaler (PSC-Units per Avançar) i Marta Moreta (PSC-Units per Avançar), d’Osona, i Jordi Munell (JxCat), del Ripollès, han tornat a la cambra on repetien com a diputats. Excepte Espadaler, tots hi havien estat ja la legislatura passada. El líder de l’extingida Unió, per la seva banda, s’hi va estrenar el 1992 i des d’aleshores havia estat diputat en diverses ocasions, però no durant el mandat que va iniciar-se el 2015.

Ramon Ferrandis

Ramon Ferrandis

La sessió de constitució del Parlament ha seguit el guió previst. Roger Torrent, alcalde de Sarrià de Ter, n’ha sortit investit president amb 65 vots, els de JxCAT, ERC i la CUP, en una votació que s’ha hagut de repetir per no haver obtingut majoria absoluta. El candidat de Ciutadans, José María Espejo-Saavedra, ha aconseguit el suport de 56 diputats, corresponents a PP, PSC i Cs. Els vuit diputats de Catalunya en Comú Podem han votat en blanc, així com un dels integrants del bloc constitucionalista.

La mesa d’edat, amb Ernest Maragall al capdavant, ha autoritzat la vigatana Marta Rovira, secretària general d’ERC, i Jordi Turull, de JxCat, a emetre els vots dels diputats empresonats. Rovira ho ha fet en nom de Junqueras i Turull, de Joaquim Forn i Jordi Sánchez.

Com és habitual en el primer ple de la legislatura, diversos osonencs i ripollesos han anat al Parlament com a convidats. Entre aquests s’hi ha pogut veure Ramon Sitjà, exalcalde socialista de Manlleu i parella de Moreta; Sergi Vilamala, president del PSC d’Osona; l’alcalde de Prats de Lluçanès, Isaac Peraire, també membre de l’executiva d’ERC; la diputada ripollesa al Congrés Teresa Jordà; l’alcaldessa de Vallfogona, Carme Freixa, que anava a la llista d’Esquerra per Girona; i el regidor de Sant Joan Sergi Albrich, que també formava part de la candidatura. També hi ha havia la ninotaire Pilarín Bayés, que es va sumar a la llista de JxCAT; el torellonenc Jordi Pairó, secretari general de l’ANC; i el rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña.

 

LA PREGUNTA

La conducta de Puigdemont, com diu el conseller d’Interior, va ser “impròpia”?

En aquesta enquesta han votat 853 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't