EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

[ACTUALITZACIÓ] ERC de Manlleu ha demanat la renúncia a Trillas per presumptes irregularitats en l’anul·lació de multes

El PSC assegura en un comunicat que el 2018 se n’haurien retirat per valor de 5.565 euros

El 9 Nou
12/03/2019
Manlleu

Carme Trillas ha presentat aquest matí la seva renúncia com a regidora de Seguretat Ciutadana, Salut Pública, Consum i Gent Gran a l’Ajuntament de Manlleu. Ho ha fet després que l’alcalde, Àlex Garrido, li hagi exigit en tenir coneixement d’unes actuacions presumptament irregulars en el procediment d’anul·lació de sancions. Aquestes actuacions quedaven recollides en un informe elaborat per la intervenció municipal sobre la liquidació del pressupost de 2018, que ahir es va presentar a la resta de grups en una comissió informativa.

Segons Esquerra Republicana, la renúncia “té caràcter immediat i desvincula a la resta de l’equip de govern d’aquestes circumstàncies”. L’objectiu és “protegir tant el conjunt de la corporació com el cos de Policia Local”, que l’equip liderat per Garrido assegura que “ha estat aliè” a les actuacions irregulars.

ERC de Manlleu també ha anunciat que es posa a disposició de la justícia per tal d’esclarir els fets de “manera immediata i inequívoca”.

El PSC, per la seva banda, ha publicat un comunicat on assegura que l’anul·lació de multes hauria estat “sistemàtica” des de l’any 2015. Reclamen explicacions per una pràctica que “perjudica les finances públiques” i que “podria incórrer en un presumpte delicte de tràfic d’influències”. També expliquen que va ser el regidor socialista Antoni Poyato qui va demanar aclariments en veure el punt de retirada de denúncies a l’ordre del dia. La partida de multes anul·lades pujaria a 5.565 euros. Atribueixen responsabilitats a l’equip de govern “per no haver sabut aturar aquestes greus irregularitats en el moment adequat”.

LA PREGUNTA

Quina creu que serà la força més votada a les eleccions al Parlament?

En aquesta enquesta han votat 311 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't