EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

ERC es manté com la força amb més vots a Osona, però Junts té més regidors

Els resultats de diumenge deixen un empat a 11 consellers entre les dues formacions més votades a la comarca pel que fa a la representació al consell comarcal


30/05/2023
Vic

Esquerra Republicana ha estat la força més votada a la comarca d’Osona en unes eleccions municipals per segona vegada a la història. La primera va ser fa 4 anys. Ara la diferència amb Junts, la segona més votada, és de 80 vots. Amb tot, en nombre de regidors els post convergents d’imposen, ja que que n’han obtingut tres més, 152 davant dels 149 dels republicans. Les dues formacions posen de manifest la baixa participació. ERC a l’hora d’analitzar les xifres no s’amaga dels mals resultats a Vic, Tona o Centelles i també a Manlleu on perdrà l’alcaldia i on Junts els duplica el nombre de representantss. ERC té una dotzena d’alcaldies ja confirmades i Junts una quinzena. En d’altres dependan de pactes.

La tercera força en nombre de vots és el PSC que té 37 electes i ha millorat resultats, mentre que els independents, amb menys vots, en tenen 64. Aquestes dues formacions poden tenir la clau de cara a futurs pactes en alguns pobles. La CUP, que també ha baixat en nombre de vots té 24 regidors a Osona i destaquen la seva situació al Bisaura on tenen les dues alcaldies.

Els resultats de diumenge deixen un empat a 11 consellers entre les dues formacions més votades a la comarca pel que fa a la representació al consell comarcal. Els Independents i el PSC els sequirien amb 4 i 3 representants. La CUP manté els 2 actuals i entra Ara Pacte Local amb dos més. D’entrada la majoria de formacions apostarien per un pacte ampli com en els darrers mandats.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 79 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't