EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Incertesa sobre el Consell del Ripollès després del desenllaç de 2019

Aliança i Independents pel Ripollès estrenen representació, mentre que ERC i Junts perden pes


03/06/2023
Ripoll

Els resultats a les eleccions dels diferents pobles del Ripollès han deixat una configuració al Consell Comarcal que a hores d’ara fa bastant imprevisible la composició del nou equip de govern. L’experiència de quatre anys enrere, quan semblava que Esquerra ho tindria fàcil per controlar la presidència però finalment Joaquim Colomer (aleshores a Junts) va ser més àgil a l’hora de pactar amb MES i el PSC, converteixen l’escenari actual en una incògnita encara més gran. ERC hi tindrà sis representants, per cinc de Junts i tres del PSC. Els socialistes són l’única formació que ja hi era present i que ha sumat un nou conseller. La CUP i MES n’aportaran un cadascun.

Neus Páez

Dues noves formacions s’han integrat a la composició del Consell. Per una banda, Aliança Catalana, que amb la victòria a Ripoll ha assolit dos consellers; i el grup Independents pel Ripollès, a través del qual l’actual president, Joaquim Colomer, pot tornar a tenir-hi presència. Aquesta mateixa setmana Colomer no tenia clar encara si serà ell mateix qui representi les formacions independents del Ripollès o bé si cedirà el lloc. En tot cas ja va declarar en una entrevista recent que no es veia repetint presidència de l’ens comarcal.

La previsió d’un hipotètic govern quan encara queda un mes perquè arribi al punt de cocció pot vertebrar-se a través de l’eix d’hipotètiques dretes i esquerres, dels independentistes envers els escèptics en la qüestió nacional, o bé en aliances que no responguin a cap d’aquests preceptes. El portaveu actual d’Esquerra al Consell, Sergi Albrich, creu que el seu partit no pot relliscar com l’últim cop i fa valer que són la primera formació en vots, regidors i alcaldies. Per això, encara que no hagin posat fil a l’agulla, diu que “cal treballar els temes importants sense estridències, i fer-nos forts”.

Neus Páez

El Consell està conformat per 19 representants, els mateixos que nombre de pobles té la comarca. La fragmentació en set partits genera múltiples possibilitats. L’única certesa és que haurà de tenir un govern de coalició, i que és poc probable que qui el lideri no pertanyi a Esquerra o a Junts. Qualsevol altra opció seria una sorpresa majúscula.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't