EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Independents pel Ripollès presenta dimarts els seus candidats

Apunta que oficialitzaran llistes a cinc municipis esperant que se n’hi sumin d’altres de la comarca


28/03/2023
Ripoll

La marca Independents pel Ripollès presentarà dimarts les llistes que ja té confirmades per diferents municipis de la comarca amb l’esperit de trencar la tendència de jerarquies polítiques vinculades a partits tradicionals en les eleccions municipals del proper mes de maig. L’alcaldessa de Campdevànol, Dolors Costa; el de Planoles, David Verge, i el candidat de Fem Poble a Ogassa, Carles Mercader, seran els responsables de fer oficial aquesta nova formació. Precisament Verge explica que, a banda dels tres pobles ja confirmats, “segurament també hi haurà llista de les Llosses i s’està mirant que hi sigui Ripoll”.

El cas de Ripoll és precisament el que ha creat un petit terratrèmol a la política ripollesa arran de l’aparició en aquest mitjà que l’actual president del Consell Comarcal, Joaquim Colomer, serà candidat a les municipals. Colomer va ser fulminat dels seus càrrecs com a regidor de l’equip de govern a l’Ajuntament de Ripoll, on estava al grup de Junts tot i no ser-ne militant, i també ha vist com els consellers del mateix partit a l’ens que presideix el deixaven en minoria pels dos mesos que queden de mandat.

Els impulsors d’Independents pel Ripollès tenien la previsió de ser presents a la meitat de pobles de la comarca, i en cadascun dels grans, però ara mateix les seves intencions encara no han fructificat del tot.

Durant el proper mes encara tenen coll per poder incorporar noves llistes. El mateix David Verge explicita que “s’hi pot sumar qui vulgui”, dins d’uns paràmetres que inclouen “treballar de forma lliure i aliena als lligams d’unes sigles que s’identifiquen amb els actuals partits polítics que prenen decisions des d’un despatx de la capital sense tenir en compte la gent del territori”. La marca només tenia presència fins ara al consistori de Planoles, i s’ampliarà amb la possibilitat de sumar al Consell Comarcal, i d’associar-se també amb altres llistes similars que existeixen a les comarques gironines de cara a formar grup a la Diputació.

LA PREGUNTA

Creu que Pedro Sánchez ha de dimitir?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't