EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Josep Paré promet el càrrec de diputat al Congrés

Ho ha fet durant el ple en què s’havien d’aprovar les mesures anticrisi

El 9 Nou
10/01/2024
Madrid

L’alcalde de Centelles, Josep Paré, ja és des d’aquest dimecres diputat al Congrés, a Madrid. Ho ha fet en la sessió que s’ha celebrat al Senat i en què s’han d’aprovar les mesures anticrisi.

Paré ha promès el càrrec en català.

Paré entra a la cambra després ocupant l’escó de l’exalcaldessa de Gavà i exministra Raquel Sánchez que serà presidenta de Paradores, la cadena estatal d’establiments hotelers. Continuarà com alcalde de Centelles. En declaracions a EL 9 NOU quan es va saber que seria diputat hi donva valor a l’oportunitat ja que “posiciona el poble i la comarca a primera línia política”. Entre els temes a treballar des de Madrid, citava el desdoblament de la línia de tren R3, el projecte del 2% cultural i, “des d’una òptica molt interessant com a alcalde”, carpetes directament lligades al finançament dels ajuntaments, les empreses i el territori, com ara la gestió dels fons europeus que s’han de materialitzar en actuacions fins al 2026. Paré és el segon diputat de la història de Centelles a entrar al Congrés, després que Carme Sayós (CiU) hi accedís el 2013 en substitució de Mercè Pigem.

El desè d’Osona i el Ripollès

Osona i el Ripollès han tingut una nòmina discreta de diputats al Congrés. Marcel·lí Moreta (UCD), nascut el 1909 a Sant Julià, va formar part de la legislatura constituent i la 1979-1982. Els següents van ser el socialista Joan Manuel del Pozo, de 1982 a 1996, que era originari d’Andalusia però va passar la infància i la joventut a Ribes i Ripoll; i el també veí d’aquest últim poble Salvador Carrera (CiU). El barceloní Joan Colom, amb residència a Sant Julià, en va formar part representant el PSC de 1982 a 1986. Completen la llista, ja en èpoques més recents, els republicans Joan Puigcercós (2000-2006), Georgina Oliva (2006-2008) i Teresa Jordà (2011-2015; 2016-2018 i en l’actualitat) i, amb sigles de l’espai convergent, Carme Sayós (2013-2015) i Francesc Homs (2016-2017). Ara mateix Osona també està representada a Madrid en la figura del senador d’ERC Josep M. Reniu.

LA PREGUNTA

Té previst anar de vacances aquest estiu?

En aquesta enquesta han votat 197 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't