EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Junts confirma Anna Erra i Jordi Munell en llocs de sortida el 12-M

Els dos noms es van proclamar, com la resta de candidats de la formació, en un acte a Elna encapçalat per Carles Puigdemont dissabte a Elna

El 9 Nou
08/04/2024
Vic/Ripoll

Com ja s’havia previst, la candidatura de Puigdemont+ Junts per Catalunya va aprofitar dissabte un acte públic a Elna, a la Catalunya Nord, per presentar oficialment les seves candidatures per a les eleccions del 12-M.

Finalment, la presidenta del Parlament i exalcaldessa de Vic, Anna Erra, serà la segona dona de la llista per Barcelona, amb el número 4, per darrere del mateix Carles Puigdemont, l’empresària Anna Navarro i l’exconseller Josep Rull. Ara fa tres anys, Anna Erra havia estat la número 8. Junts va aconseguir en aquella ocasió 16 diputats per Barcelona.

Pel que fa al Ripollès, es va desvelar la doble incògnita sobre quin seria finalment el nom escollit d’entre els quatre proposats des de la comarca i quin lloc ocuparia a la candidatura per Girona. Finalment, l’executiva nacional de Junts va optar per la continuïtat en totes dues coses: Jordi Munell, exalcalde de Ripoll i diputat des de 2015, optarà per tercera vegada a la reelecció i ho farà amb el número 7, el mateix que va ocupar en les eleccions del febrer de 2017 i que va ser l’últim diputat que va entrar per Girona.

Des de l’executiva comarcal del Ripollès també s’havien suggerit com a opció l’alcalde de Molló, Pep Coma, i les alcaldesses de Ribes de Freser i Queralbs, Mònica Sanjaume i Imma Constans, respectivament.

Proclamats els noms de Junts, queda definitivament tancada la relació de candidats i candidates d’Osona i el Ripollès que parteixen amb opcions d’aconseguir escó al Parlament el proper 12 de maig. Són Ramon Espadaler (Units per Avançar-PSC), Antoni Poyato (PSC), Anna Erra i Jordi Munell (Puigdemont+ Junts per Catalunya) i Margarida Feliu (ERC). El febrer de 2021 ERC havia situat la també exalcaldessa de Ripoll Teresa Jordà com a cap de llista per Girona.

En llocs testimonials també són a llistes Rafa Cuenca, Agnès Capera, Montse Bar-niol, Sergi Albrich i Judit Cornellà (ERC), Carla Dina-rès i Àlex Medrano (CUP), Arnau Martí (Comuns Sumar) i Pau Ferran (PP).

LA PREGUNTA

Té previst anar de vacances aquest estiu?

En aquesta enquesta han votat 509 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't