EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

La Guàrdia Civil atura alcaldes i alcaldesses de l’AMI a Coll d’Ares

Els han demanat el DNI i, en algun cas, fins i tot obrir el portaequipatges


24/07/2018
Molló

La Guàrdia Civil ha aturat en controls de trànsit a Coll d’Ares alcaldes i alcaldesses que aquest matí es dirigien a una trobada de l’Associació de Municipis per la Independència a la Catalunya Nord, concretament a la localitat de Prats de Molló.

S’hi ha trobat, per exemple, Pep Coma, alcalde de Molló, a qui la Guàrdia Civil ha demanat el DNI i el carnet de conduir a més a més de fer-li obrir el portaequipatge del cotxe. Com ha recordat ell mateix, la de Coll d’Ares és una carretera poc transitada on no és habitual que hi hagi controls d’aquestes característiques: “S’assemblaven als del gener, quan es volia investir el president Puigdemont. M’ha sorprès veure-hi tant desplegament un dimarts al matí quan, després dels atemptats del 17 d’agost, per exemple, no s’hi va muntar cap control”.

A la reunió de l’AMI hi han assistit una trentena d’alcaldes i alcaldesses d’arreu de Catalunya, entre els quals els de Balenyà, Perafita, Sant Hipòlit de Voltregà, Camprodon, Sant Joan de les Abadesses, Sant Pau de Segúries, Llanars i Setcases.

El dispositiu de la Guàrdia Civil l’integraven com a mínim sis vehicles d’aquest cos policial repartits en tres controls successius. Als representants municipals els han demanat d’on venien, on anaven i el motiu. Segons l’AMI, en algun cas fins i tot s’ha comprovat si tenien alguna causa pendent amb la hisenda espanyola. El president de l’associació i alcalde del Port de la Selva, Josep Maria Cervera, ha dit que es tractava d’un clar exemple clar d’intimidació perquè “els nostres companys del nord puguin entendre a quina persecució estem sotmesos els alcaldes catalans”, i ha retret “la intenció de coaccionar-nos i d’infringir-nos por”.

LA PREGUNTA

Quina creu que serà la força més votada a les eleccions al Parlament?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't