EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

La Guàrdia Civil torna a denunciar Calldetenes per no tenir penjada la bandera espanyola

L’alcalde ja va ser el primer de Catalunya a haver de pagar una multa de 1.500 euros el 2015

Tot i que la causa contra Calldetenes estava arxivada, el consistori ha rebut un nou requeriment demanant-li que compleixi la Llei 39/1981 i, per tant, que pengi la bandera espanyola al balcó. Segons l’alcalde, Marc Verdaguer (PDeCAT), els ha denunciat una parella de guàrdies civils, però l’Ajuntament ja hi ha posat remei: la setmana passada van hissar la bandera i van enviar la fotografia que ho corrobora al jutjat. Pocs dies després havia tornat a desaparèixer, però Verdaguer confia “haver parat el cop”.

Aquesta és la segona vegada que el municipi s’enfronta a una possible multa per la mateixa qüestió. I és que, el 2015, Verdaguer es va convertir en el primer alcalde de tot Catalunya a pagar 1.500 euros de la seva pròpia butxaca per haver complert amb retard la sentència que obligava l’Ajuntament a tenir penjada la bandera espanyola. Tot i això, l’Assemblea Nacional Catalana li va retornar l’import íntegrament a través d’una campanya popular.

La notícia sobre Calldetenes arriba quan fa un mes i mig que l’Ajuntament de Vic també va hissar-la a la façana complint un requeriment judicial que l’hi obligava en un termini de cinc dies. Tenint en compte el conjunt d’Osona, el Ripollès i el Moianès, hi ha una quinzena de consistoris que s’han trobat amb procediments judicials pel mateix tema. La meitat, entre els quals Torelló, Roda de Ter, Castellterçol o Olost, han executat la sentència provisionalment, però també n’hi ha que no han arribat a fer-ho –és el cas de Ripoll– o que estan pendents de la resolució de recursos interposats al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Jordi Salbanyà, l’advocat vinculat a l’AMI que ha representat molts dels ajuntaments denunciats, apunta que a partir del setembre caldrà veure si l’advocacia de l’Estat presenta recursos de cassació i, en aquest sentit, “si hi ha més bel·ligerància o no”.

LA PREGUNTA

Creieu que el Barça de Hansi Flick pot fer una bona temporada amb la plantilla que té en aquests moments?

En aquesta enquesta han votat 338 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't