EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

L’alcalde de Prats es postula com a president del Consorci del Lluçanès

L’elecció es farà dijous: Montse Boladeres i Marc Sucarrats ocuparien les vicepresidències

L’alcalde de Prats de Lluçanès, Jordi Bruch (Junts), aspira a ser el nou president del Consorci del Lluçanès. L’elecció ha de tenir lloc aquest dijous, 2 de novembre, en la sessió de constitució de l’ens. La previsió és que la vicepresidenta primera sigui Montse Boladeres (ERC), primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Prats de Lluçanès, i que la vicepresidència segona l’ocupi Marc Sucarrats (Junts), alcalde d’Oristà i president del Consorci del Lluçanès els últims quatre anys.

Segons Bruch, es tracta d’una “candidatura de consens” basant-se en els resultats de les últimes eleccions municipals, que s’ha parlat amb els ajuntaments, i que es va exposar en una reunió del Consell General del Consorci que es va celebrar la setmana passada. El fet que no hi hagi representació dels independents en la candidatura es deu, segons l’alcalde de Prats, a una manca de disponibilitat dels seus membres.

La proposta de direcció s’ha de votar en la sessió constitutiva. “Espero que no hi hagi cap entrebanc com va passar fa quatre anys”, afirma Bruch, en referència al fet que el 2019, a última hora, es va presentar una segona candidatura que va complicar l’elecció de la presidència i va dividir el Consorci.

Bruch té clar que el Consorci ha de seguir una “línia continuista” com a “prestador de serveis” i d’estar “al costat de la gent”. Afirma també que, almenys de forma transitòria, el Consorci i la futura Mancomunitat del Lluçanès han d’anar “en paral·lel”, tot i que els integrants dels dos ens no siguin exactament els mateixos. En aquest sentit, Sant Boi de Lluçanès, Sant Agustí de Lluçanès, Sant Feliu Sasserra i Sant Bartomeu del Grau, que actualment són al Consorci, no formen part de la comarca del Lluçanès i per tant no seran en la Mancomunitat. És el mateix cas que Santa Maria de Merlès, que fa temps que s’ha desmarcat del Consorci.

LA PREGUNTA

Li sembla bé que Pedro Sánchez hagi decidit continuar?

En aquesta enquesta han votat 470 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't