EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

L’alcalde d’Elna, Nicolas Garcia, defensa l’ús del català des de Vic

Ell i quatre alcaldes més han estat jutjats per haver canviat el reglament municipal amb l’objectiu de poder utilitzar el català als plens

EL 9 TV
12/09/2023
Vic

Els municipis d’Osona i el Lluçanès han organitzat actes commemoratius de l’11 de setembre al llarg del cap de setmana, i, sobretot, aquest dilluns.

A Vic, com és habitual, es van concentrar en la vigília. Diumenge, representants de les entitats de la ciutat, d’institucions de Vic i de la comarca, i dels grups polítics representats a l’Ajuntament van fer l’ofrena floral a la placa de Bac de Roda.

L’homenatge va acabar amb el ball de l’àliga, un pilar dels Sagals d’Osona, i el cant dels Segadors. I com en altres municipis osonencs, la situació de la llengua també va centrar la conferència de la Diada a Vic. La va fer, el mateix diumenge, Nicolas Garcia, alcalde d’Elna, un dels cinc batlles de la Catalunya Nord que han defensat l’ús del català als respectius ajuntaments.

Quatre d’ells, dels que forma part Garcia, van ser jutjats per haver canviat el reglament municipal amb l’objectiu de poder parlar en català als plens. Garcia situava la lluita per la llengua i la cultura com la més important actualment a tots els territoris de parla catalana.

LA PREGUNTA

Quina creu que serà la força més votada a les eleccions al Parlament?

En aquesta enquesta han votat 642 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't