EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Marc Verdaguer (Junts) i Jordi Fàbrega (ERC), a la Diputació

Els alcaldes de Sant Pere de Torelló i de Calldetenes -ara regidor- repetiran com a diputats a l’ens provincial, a l’espera de saber si seran o no govern

Una altra de les institucions que es deriven de les eleccions municipals és la Diputació. En el cas de la de Barcelona, Osona hi està representada amb dos càrrecs electes: un de Junts i un d’ERC.

En el cas dels republicans, i tal com avançava EL 9 NOU en la seva edició del 23 de juny, l’escollit serà Jordi Fàbrega. Aquest serà el tercer mandat de l’alcalde de Sant Pere de Torelló a l’ens provincial: s’hi va estrenar l’any 2015, quan va entomar l’àrea d’Infraestructures Viàries i Mobilitat, i va repetir com a diputat l’any 2019. En els últims quatre anys, però, el pacte de govern entre Junts i el PSC li han fet viure l’experiència des de l’oposició.

A Fàbrega el partit li reconeix el mèrit del creixement dels republicans a Osona en els últims anys, així com la bona gestió al capdavant de l’Ajuntament de Sant Pere de Torelló.

Pel que fa al diputat osonenc de Junts, a finals de setmana es va confirmar que serà l’exalcalde de Calldetenes i actual regidor a la població Marc Verdaguer. Així doncs, l’aposta del partit és de continuïtat ja que Verdaguer va entrar com a diputat provincial l’abril de l’any passat, agafant el relleu del regidor vigatà Josep Arimany.

En aquest sentit, el calldetenenc assegura que en l’any que ha estat al capdavant de l’àrea d’Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial “s’han engegat moltes coses, i l’objectiu és poder-les acabar”. Una voluntat que ara mateix queda en suspens, a l’espera que es defineixi l’acord de govern de la Diputació.

L’entesa entre el PSC i En Comú Podem deixaria els dos representants osonencs fora de govern. Perquè aquest pacte avanci, en la sessió de dijous caldrà un vot favorable del PP i que socialistes i comuns ho acceptin. “Després del que va passar a Barcelona, ja pensàvem que es podia repetir a la Diputació”, analitza Verdaguer.

Si es queda a l’oposició, el representant de Junts apunta que caldrà “exercir des de la responsabilitat” i sobretot “traslladant a Osona el més ràpid possible el que passa a la Diputació”.

A diferència del que havia passat en els últims dos mandats, el que no s’ha pactat en aquesta arrencada és el canvi del diputat osonenc de Junts. Marc Verdaguer ho serà fins al 2027.

El Ripollès, sense diputat provincial a Girona

El Ripollès forma part del partit judicial amb la Cerdanya, i això fa que a la Diputació les dues comarques comparteixin representant. Des del 1995 l’escollit per ser a l’ens provincial és de la Cerdanya.

En els últims 13 anys ho ha estat Albert Piñeira (Junts), alcalde de Puigcerdà. Després del 28-M, i amb la retirada de Piñeira, s’obria una escletxa a l’entrada del Ripollès a la Diputació, un fet que no es produirà a causa dels “acords de partit existents”, apunta el coordinador de Junts al Ripollès, Joan Manso.

En concret, la Cerdanya “té el diputat provincial” i el Ripollès, “el representant al Parlament”, amb Jordi Munell. Manso recorda que l’alcaldessa de Queralbs, Imma Constans, és assessora a la Diputació, per tant “també hi som”

LA PREGUNTA

Li sembla bé que Pedro Sánchez hagi decidit continuar?

En aquesta enquesta han votat 337 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't