EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Marta Pascal queda marginada de les llistes de JxCat al Congrés

Marina Geli, exconsellera del PSC i directiva de la UVic-UCC, serà la número 3 per Girona

El 9 Nou
11/03/2019
Vic

Vuit dies després de ser escollida representant a les llistes al Congrés per part del PDeCAT d’Osona, Marta Pascal s’ha quedat sense opcions a formar-ne part després d’un convuls cap de setmana que ha desembocat en la convocatòria d’un Consell Nacional extraordinari del partit aquest diumenge a l’Hospitalet de Llobregat. La trobada ha acabat amb un acord de governança per a la composició de les llistes, que operaran sota la marca Junts per Catalunya, després que en els últims dies es produïssin moltes friccions entre l’aparell del partit i el sector liderat per Carles Puigdemont, que ha resultat guanyador de la contesa, situant els seus afins en llocs clau.
L’acord estableix que el president de la Crida Nacional per a la República i expresident de l’ANC, Jordi Sànchez, encapçali la candidatura per Barcelona i posteriorment es vagin alternant un candidat independent proposat per JxCat i un altre del PDeCAT. La consellera de Cultura, Laura Borràs, ocuparia el segon lloc de la llista per davant de la vicepresidenta del PDeCAT i afí a Puigdemont, Míriam Nogueras. L’eurodiputat Ramon Tremosa, a qui substituirà el president a l’exili com a cap de cartell a les eleccions al Parlament Europeu, seria el quart i Pere Soler ocuparia el cinquè lloc per Barcelona, amb opcions també de ser escollit segons les enquestes.
Han quedat fora de les llistes històrics diputats a Madrid com Carles Campuzano o Jordi Xuclà, que igual que Pascal formarien part del nucli menys sobiranista del partit. Aquest grup seria el que hauria mostrat més recel a l’acord establert, segons el qual a partir del 26 de maig totes les decisions es prendran de forma col·legiada entre el president del PDeCAT, David Bonhveí, i el del grup parlamentari del JxCat, Jordi Sànchez. L’excoordinadora general del partit podrà continuar, doncs, com a senadora per designació autonòmica.
Qui sí que serà a les llistes al Congrés és la coordinadora del Centre d’Estudis Sanitaris i Socials de la UVic-UCC, Marina Geli. Ho farà com a número 3 de la seva demarcació, Girona, per darrere de l’advocat de Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, i de Sergi Miquel, candidat del partit i líder de la JNC. Geli ja havia ocupat la posició 81 a la llista per Barcelona de Junts per Catalunya a les eleccions al Parlament del 21 de desembre de 2017. Militant del PSC de 1996 a 2014, Geli va ser consellera de Salut durant el govern del tripartit, entre 2003 i 2010.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 61 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't