EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Medrano repetirà com a candidat de la CUP a Ribes de Freser

També està confirmat Joaquim Roqué i, tot i no ser oficial Mònica Santjaume voldria optar a la reelecció

Àlex Medrano repetirà com a cap de llista de la CUP-SP-Amunt a Ribes de Freser. L’anunci s’ha fet esperar perquè “hem buscat gent que vulgui assumir responsabilitats i governar”. Amb tot, apunta que l’espai polític continua obert a noves incorporacions. La CUP ha decidit tornar-se a presentar perquè “la gent del poble ens ho demana. Volen un canvi”. Tampoc els agrada com s’està gestionant l’Ajuntament i veuen clau el seu caràcter dialogant a l’hora d’impulsar projectes conjunts. La llista sencera la presentaran aquest divendres a 2/4 de 8 del vespre al Casal de Cultura.

Al municipi ribetà també hi ha confirmada des del febrer la candidatura de Tots Fem Ribes-AM (ERC), que està liderada per l’actual cap de l’oposició, Joaquim Roqué. La presentació del seu projecte tindrà lloc més endavant, el dilluns 8 de maig. La incògnita sobre què farà Junts per Ribes, el partit que ostenta l’alcaldia amb Mònica Santjaume, es va esvair aquest dissabte al vespre, ja que es tornaran a presentar. Tot apunta que han confeccionat una llista força renovada. L’actual alcaldessa encara no ha confirmat que ella en serà la candidata, però en té tots els números.

El mandat a Ribes ha estat força crispat, sobretot entre Junts i TfR-ERC. Als plens, el debat entre Santjaume i Roqué ha anat pujant de to a mesura que avançaven els mesos i es va desfermar en l’última sessió, quan el republicà va acusar el marit de l’alcaldessa, Joan Manso, d’exercir de “segon alcalde”. Al seu torn, Santjaume va dir que posaria en coneixement dels seus advocats el contingut del ple. La relació de llocs de treball de l’Ajuntament, el Pla Director de l’aigua o el model de gestió de recollida de residus han estat també alguns dels temes més calents del mandat. Així mateix, hi ha hagut obres importants, com la del carrer Núria, el de les Eres, el Casal de Cultura, les millores a la residència o l’arranjament de la plaça de Bruguera.

JxRibes governa actualment amb una majoria absoluta de 5 dels 9 regidors del consistori, mentre que tant ERC com la CUP en tenen dos. El 2019 només dos vots de diferència van impedir que les forces d’esquerra poguessin assaltar un govern en mans de l’espai convergent des del 2007.

LA PREGUNTA

Li sembla bé que Pedro Sánchez hagi decidit continuar?

En aquesta enquesta han votat 163 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't