EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Més que unes municipals

Arrenca la darrera setmana de campanya electoral amb la desfilada de pesos pesants per Osona i el Ripollès.

En un castell de focs, l’espetec de petards i l’esclat de llums i colors va in crescendo a mesura que avança l’espectacle fins arribar a la traca final. Tot plegat per deixar bocabadat el públic. Passa gairebé el mateix en campanya electoral. A mesura que s’acosta el final, els partits polítics treuen l’artilleria més important. No és estrany, doncs, que amb el 28-M a tocar aquests dies per a Osona i el Ripollès hi hagin desfilat i hi desfilin representants d’alta volada com a colofó de la campanya.

La processó de pesos pesants dels partits és especialment notable en aquelles poblacions on hi ha canvi a l’alcaldia i, sobretot, les més grans. És el cas de Vic, Manlleu o Ripoll. Per les capitals d’Osona i el Ripollès hi han passat ni més ni menys que el president de la Generalitat, Pere Aragonès (ERC), per beneir les candidatures de Maria Balasch i Chantal Pérez. Fa uns dies, el conseller de Territori, Juli Fernàndez, també va visitar Vic i Sant Joan de les Abadesses, amb el candidat Sergi Albrich, o la consellera Teresa Jordà va desplaçar-se fins a Gurb i Campdevànol amb els respectius caps de llista, Pep Casassas i Toni Riera.

D’igual manera, pel que fa a Junts per Catalunya organitza aquest dijous a Vic l’acte final de campanya amb tota la comitiva: el secretari general, Jordi Turull; la presidenta del partit, Laura Borràs, i l’alcaldessa, Anna Erra. Tots tres, doncs, enaltiran la figura d’Albert Castells com a cap de llista. Mentre que Borràs també s’ha deixat veure per Manlleu amb Arnau Rovira, a Centelles amb Carme Sayós o amb el candidat de Junts pel Cabrerès, Vicenç Puigví, Turull va presentar les 14 candidatures al Ripollès. També ha trepitjat territori el president del consell nacional, Josep Rull, que ha acompanyat Manoli Vega a Ripoll.

Aquesta setmana també visitarà Osona el primer secretari del PSC, Salvador Illa. En concret, voltarà per Vic amb el cap de llista, Miquel Ylla –a qui va convèncer personalment d’encapçalar el partit a la capital–, i per Manlleu amb l’alcaldable socialista, Marta Moreta.

De la CUP d’Alt Ter, els diputats Carles Riera i Montse Vinyets presentaran les candidates Carla Dinarès, de Vic, i Mariona Baraldés, de Campdevànol, a l’acte central de campanya que se celebra dimecres a la capital d’Osona. A Manlleu, l’equip encapçalat per Lleonard Sánchez ha estat acompanyat d’Hug Lucchetti, del secretariat nacional.

Pel que fa a altres formacions, l’eurodiputat Ernest Urtasun va donar suport a Arnau Martí, candidat d’En Comú Podem a Vic; el president del PDeCat, David Bonvehí, al cap de llista d’Ara Vic, Xavier Farrés, i el president del PP a Catalunya, Alejandro Fernández, a Pau Ferran, alcaldable a la capital.

I més enllà d’aquests polítics en actiu que acomboien llistes, durant la precampanya i campanya també han fet presència, entre d’altres, figures rellevants del partit com Josep Montilla a Torelló amb Roser Roma (PSC) o Joan Tardà a Calldetenes amb Irene Puigdesens (ERC).

Som, doncs, a l’esprint final de les eleccions municipals del 28-M. Una setmana decisiva, en la qual els partits exposaran els punts forts dels programes i alcaldables per captivar votants i sobretot per acabar de convèncer els indecisos.

Tot plegat també servirà per posicionar-se per a després de les municipals, ja que a finals d’any hi tornarà a haver crida a castell de focs: eleccions generals.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 878 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't