EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Mireia Boya, de la CUP, al Club de Premsa d’EL 9 NOU

Parlarà aquest dimarts a Vic de la situació política un any després de l’1-O


30/10/2018
Vic

Un any després de l’1-O, amb els que eren membres del govern de la Generalitat a la presó o a l’exili, a les portes d’un judici que es preveu llarg i amb un Parlament en què els partits polítics independentistes no es posen d’acord. En quina situació es troba el procés d’independència de Catalunya? L’exdiputada de la CUP Mireia Boya intentarà respondre aquesta i moltes altres preguntes aquest dimarts en un acte organitzat pel Club de Premsa d’EL 9 NOU. Serà a les 8 del vespre a la Sala Verdaguer i Callís, a la plaça de la Catedral de Vic, en un acte obert al públic i que també es podrà seguir per streaming a través de la pàgina web EL9NOU.CAT.
Boya va ser diputada des de gener de 2016 fins al 28 d’octubre de 2017 quan el govern de Mariano Rajoy va dissoldre el Parlament i va destituir el govern de Carles Puigdemont. Llicenciada en Ciències Ambientals, és doctora en Gestió i Ordenació del Territori per la Universitat de Mont-real. Boya, que era presidenta del grup parlamentari de la CUP, s’haurà d’asseure a la banqueta dels acusats en el judici per l’1-O perquè està processada per un presumpte delicte de desobediència. En la seva primera declaració davant el jutge Pablo Llarena, el febrer passat, Boya va mantenir que la declaració d’independència que va fer el Parlament no va ser simbòlica i que volia que els efectes de la DUI fossin reals, tot i que l’aplicació del 155 ho van truncar tot.
La presentació de l’acte anirà a càrrec de Jordi Molet, director general d’EL 9 NOU. Un cop acabada la conferència de Boya s’obrirà un torn obert de paraula per al públic assistent. El Club de Premsa d’EL 9 NOU organitza cada mes actes per als lectors i subscriptors d’EL 9 NOU. L’últim va ser el de Pilarín Bayés, que es va fer al mes de setembre a la Sala de la Columna de l’Ajuntament de Vic.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't