EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

La sanció de la Generalitat de 10.000 euros a Sílvia Orriols per estigmatitzar un col·lectiu ja és ferma

Va relacionar l’islam amb les violacions en grup i mutilacions genitals


11/04/2024
Ripoll

La sanció de la Generalitat de 10.000 euros a l’alcaldessa de Ripoll, Sílvia Orriols, per unes declaracions a 8TV sobre immigració ha esdevingut ferma. El Departament d’Igualtat i Feminismes ha rebutjat les seves al·legacions i ara Orriols només té l’opció de presentar recurs d’alçada. “Avui ERC ha guanyat el vot de molts musulmans afincats a Catalunya. Espero que alhora hagi perdut el vot de molts catalans”, ha reaccionat a través de la xarxa X Orriols. La sanció s’ha posat en virtut de la Llei d’Igualtat de Tracte i No Discriminació, aprovada el 2020 pel Parlament per unanimitat. Fonts del departament han remarcat a l’ACN que el Govern s’assegura que la llei es compleixi, i destaquen que “la senyora Orriols no està per sobre de la llei”.

L’alcaldessa tenia obert un expedient a través de l’Oficina d’Igualtat de Tracte i No-Discriminació per unes declaracions el 29 de maig del 2022 en un debat amb el catedràtic Ramon Cotarelo, on va afirmar que els musulmans eren colonitzadors i relacionava l’islam amb “violacions en grup, mutilacions genitals, matrimonis forçats”, així com misogínia i homofòbia.

Quan es va donar a conèixer la multa inicialment, abans del procés d’al·legacions, fonts de l’ajuntament van assegurar que l’alcaldessa no tenia intenció de pagar la sanció. El departament ha remarcat que les declaracions que va fer Orriols atempten contra la dignitat de les persones musulmanes i això constitueix una infracció de caràcter greu de la llei, que es pot sancionar amb una multa d’entre 10.001 i 40.000 euros.

Les mateixes fonts subratllen que la sanció no vulnera ni la llibertat d’expressió ni la llibertat ideològica, com diu Orriols. “No existeixen ni el dret a insultar, ni a criminalitzar, ni a estigmatitzar col·lectius sencers, i així ho dictaminen els organismes internacionals com el Tribunal Europeu de Drets Humans o l’Organització de les Nacions Unides”, insisteixen des del departament, que assenyala que el Govern està aplicant la llei i el dret internacional de drets humans a partir d’una denúncia ciutadana.

LA PREGUNTA

Li sembla bé que Pedro Sánchez hagi decidit continuar?

En aquesta enquesta han votat 126 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't