EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

“Sempre dic a l’oposició que vingui a l’Ajuntament i ens faci propostes concretes”

Entrevista a Pol Barnils, alcalde de Seva per Sumem-AM


14/10/2023
Seva

El poble es va tornar a omplir de visitants per la Festa del Bolet. Segur que molts van marxar pensant que s’hi viu molt bé, a Seva.
S’hi viu molt bé, evidentment. És un poble tranquil, senzill quant a comunitat, però alhora amb molts serveis… potser ara ens manca una mica de comerç, una problemàtica que tenim sobre la taula i estem buscant de quina manera incentivar-ho; però sí, a Seva s’hi viu bé.

En canvi, el dia a dia és més prosaic. L’oposició, per exemple, ja ha avançat que presentarà un contenciós contra el pla especial que permet l’enderroc de l’antiga masia de Can Manyosa per fer-hi la nova residència. La polèmica ve de lluny.
Vam aprovar definitivament aquest pla especial el passat 18 de setembre després d’obtenir els informes favorables de tots els organismes competents. Puc entendre la seva postura. Ells tenen una percepció de la residència, i potser nosaltres en tenim una altra. Però ens refermem que amb el nou pla especial mantenim els dos edificis declarats BCIL. Can Manyosa ha viscut molts canvis els últims anys i, a dia d’avui, ens trobem amb una petita masia al mig del nucli antic que, segons ens han informat, té poc valor patrimonial. No vull dir que en l’àmbit històric no tingui valor, i per això la residència tindrà aquest record de l’antiga masia. Mantindrem el volum, les crugies interiors, a dins s’hi veuran algunes antigues parets… L’essència es mantindrà. En el fons els polítics hem de refiar-nos dels tècnics i constantment ens estem assessorant en cada pas que fem.

El contenciós pot retardar una mica més el projecte?
Evidentment. Ja vam cometre l’error quan vam començar el projecte, i així ho vam admetre, de no tenir en compte que s’havia de fer un pla especial –i el tècnic competent del moment ja no és ni a la casa–. Ara estem començant a redactar el projecte final, amb l’esperança de licitar-lo de cara a l’any que ve. Hem obtingut una subvenció de 800.000 euros d’un fons Next Generation. Mai l’Ajuntament de Seva havia aconseguit una subvenció per aquest import…

S’atreveix a posar data a la finalització del projecte?
A finals de mandat. Aquest seria l’objectiu. Pensa que són dos anys d’obres ben bé. Evidentment si es posa un contenciós farà que això s’endarrereixi potser mig any, perquè el que no farem és tirar endavant una cosa que després ens poguessin fer enderrocar.

Fa temps que l’oposició els reclama mà estesa, però el to que utilitza als plens continua molt agre. Es pot revertir aquesta dinàmica?
És una dinàmica que ve de fa molts anys. Mira, en l’últim ple van haver-hi alguns comentaris des del públic en aquest sentit, i ens hem compromès amb en Gil [Vilarrasa] d’asseure’ns, d’asseure’ns tots els regidors.

Per quan?
Tenim ple d’ordenances a finals de mes, i intentarem reunir-nos abans. Cada grup té les seves eines per defensar el que pensa, i està bé que les utilitzi, com en el cas de la residència, però en el dia a dia crec que les dues parts hauríem d’intentar deixar de banda aquests estira-i-arronses sovint estèrils.

Què retrauria a l’oposició?
Sempre els dic que vinguin aquí a l’Ajuntament, que proposin. I no venen. Trobo a faltar propostes concretes. Ja direm que són seves, si cal; aquí estem tots per treballar pel poble. Però a vegades em fa la sensació que van agafant informació d’aquí i d’allà, i arriba el dia del ple i allò és la bomba, vinga esbotzar-ho tot. Hi ha molts temes que ells saben que amb una trucada es resolen. Jo entenc que pels grans projectes tinguis el teu punt de vista i el defensis, però en petites coses del dia a dia intentem que tot sigui més fluid. Són petites coses però que acaben generant molt mal rotllo, i no val la pena.

En les dues últimes conteses electorals vostès han obtingut una còmoda majoria. Es podria dir que el poble avala la seva gestió.
La realitat és aquesta. Penso que el resultat de 7 a 4 va refermar la bona dinàmica que portàvem d’aquests últims anys. Vam guanyar un regidor i vam estar a punt d’aconseguir el vuitè. És evident que s’ha de tenir en compte tant resultats de Sant Miquel de Balenyà –que acostuma a donar tres regidors ben bons– com de les urbanitzacions, però en aquest cas vam guanyar en els tres sectors, també ho vam fer al poble, i aquests resultats són gratificants.

El gruix de l’equip de govern es manté del mandat passat. Què hi aportarà vostè, al capdavant?
El bloc es manté però ha entrat joventut, que arriba amb noves idees i molta empenta. Jo també espero aportar frescor, noves idees i gas, sobretot gas. Constantment la gent d’aquí dins m’han de dir, ei, tranquil, frena… Ara estic molt centrat a abordar els grans projectes que tenim en marxa.

Per exemple?
Més enllà de la residència, un dels grans reptes és tirar endavant la variant de Sant Miquel de Balenyà, que s’ha de començar a executar l’any que ve; també continuar amb la modificació urbanística puntual del sector de Monells per tenir-ho tot a punt per quan s’abordi el desdoblament de la via, i, al mateix temps, estem treballant molt fort per dibuixar, conjuntament amb l’EMC, quines connexions volem que hi hagi a l’entorn de l’estació…

Dins el poble deu ser clau afrontar la urbanització del carrer Bonaire?
Sí, és un dels eixos principals i també ho volem completar aquest mandat. El repte és buscar una bona subvenció perquè si no les arques municipals es veurien molt afectades. És un projecte gran i hem d’intentar que els veïns paguin les menors contribucions possibles.

El tema de la seguretat ha anat sortint puntualment…
En seguretat farem passos endavant importants aquest mandat. D’una banda, dotarem el servei de guàrdia municipal durant 24 hores. Era una petició veïnal que venia de fa molts anys i creiem que ara és el moment d’ampliar un servei que està donant molts fruits. També assumiren a partir d’ara la gestió del control de les càmeres d’entrada i sortida de les urbanitzacions, i n’instal·larem de noves.

LA PREGUNTA

Li sembla bé que Pedro Sánchez hagi decidit continuar?

En aquesta enquesta han votat 186 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't