EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Una vintena d’autocars d’Osona i el Ripollès a la manifestació de la Diada

Les xifres queden lluny de les aconseguides en el punt àlgid del procés independentista, quan se n’omplien més d’un centenar

Com ja és habitual en l’última dècada, Osona, el Ripollès i el Lluçanès tindran una presència destacada a la manifestació de la Diada que es fa aquest dilluns a Barcelona. En concret, des de la comarca d’Osona sortiran 17 autocars, mentre que al Ripollès se n’han organitzat dos. Les xifres queden lluny de les aconseguides en el punt àlgid del procés independentista, quan se n’omplien més d’un centenar. La manifestació té com a lema “Via fora: tothom als carrers”, un missatge amb una clara voluntat de recuperar la mobilització de la societat civil catalana.


Els qui també seran a Barcelona seran diversos advocats d’Osona, que participaran a la concentració amb togues davant del Palau de Justícia de Barcelona, que acull la seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). En l’acte, que tindrà lloc a les 12 del migdia, es volen denunciar principalment els atacs que pateix el català llançats des del TSJC, en especial contra l’ús de la llengua a les escoles i en l’àmbit judicial. Els advocats també faran visible el seu posicionament crític contra l’amnistia que s’està negociant. D’altra banda, l’advocat osonenc Cèsar Lagonigro dirà unes paraules en nom del col·lectiu en l’acte central de la manifestació.

I també els motards

La plaça Major de Vic acollirà aquest dilluns al matí la concentració de motoristes per la independència. Enguany s’arriba a la tretzena edició d’una convocatòria que reuneix centenars de motoristes arribats des de tot Catalunya. De fet, hi ha convocatòries per venir des de Girona, el Maresme, el Barcelonès o els Vallesos. L’inici de la trobada és a les 8 del matí a la plaça Major de Vic, i tot seguit les motos surten en direcció a Barcelona per afegir-se a la manifestació que es farà a la tarda. Abans d’arribar a la capital catalana també passaran per Manresa i Igualada, faran una aturada al Bruc i tot seguit entraran a Barcelona per la Gran Via i faran una ruta per la ciutat.

LA PREGUNTA

Laporta ha de destituir Xavi?

En aquesta enquesta han votat 215 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't