Tenien interès per aprendre sobre la Guerra Civil espanyola a Prats de Lluçanès i, més en concret, sobre les fosses comunes que hi ha al poble. Amb aquesta motivació, les germanes Anna i Mercè Rossinyol Boladeres van acceptar la proposta que els va fer el professor d’Història Marc Pons de participar a Eustory, un concurs d’àmbit espanyol i d’Amèrica del Sud. El resultat és el treball Desenterrando la memoria: fosa común de Puigvistós, que ha estat guardonat amb el tercer premi del certamen.
“Vam acceptar de seguida la proposta ja que a totes dues ens agrada la història i vam trobar el tema molt interessant”, expliquen les germanes, que són alumnes de l’institut Castell del Quer de Prats de Lluçanès i que van elaborar el treball de recerca el curs passat, quan feien 4t d’ESO. Eren conscients que el de les fosses comunes era un tema “delicat”, però això encara les va esperonar més. El treball que van elaborar se centra en la fossa comuna de Puigvistós, localitzada a Prats, el poble de les autores. Les germanes recorden que aquesta fossa va ser la primera que va obrir la Generalitat a Catalunya des de la dictadura franquista. Va ser l’any 2004.
A més d’analitzar l’informe científic de la fossa, van estudiar el context històric d’Espanya, Catalunya, Osona i també Prats. “Tota la informació la vam complementar amb diverses entrevistes”, expliquen.
L’estudi de les fosses comunes, premiat
Les germanes Anna i Mercè Rossinyol van guanyar un concurs d’àmbit espanyol i d’Amèrica del Sud
Notícies relacionades
{{ comment.text }}