Què suposa per als pacients osonencs l’obertura del centre?
En molts casos, sigui de manera simultània, abans o després, a la radioteràpia s’hi sumen altres tractaments, com ara la quimioteràpia. Acostar la maquinària als pacients torna el procés més amable, perquè s’han de desplaçar molts menys quilòmetres. També s’ha de tenir en compte que la radioteràpia normalment es repeteix diversos dies i setmanes. Acostar a Osona aquest nivell d’atenció assistencial, el màxim, i amb aparells nous i moderns, suposa una gran millora qualitativa.
Per a quins pacients és adequada la radioteràpia
Persones amb patologies locoregionalment avançades, que tenen l’opció que amb radioteràpia i quimioteràpia puguem controlar la malaltia, i pacients a qui l’apliquem amb l’objectiu d’alleugerir símptomes. Pel que fa a tipus, qualsevol patologia oncològica que compleixi els criteris: mamàries, digestives, de pulmó, urogenitals…
Canvien els professionals?
No. Els radioterapeutes amb qui ja es treballava a l’Hospital Clínic de Barcelona seran els que es desplaçaran a Granollers. No varia el centre de referència, sinó que s’acosta el tractament.
Preveuen també algun canvi en coordinació?
Està clar que la principal millora és de cara al pacient, aquesta reducció de quilòmetres. Tot i això, els canvis sempre permeten revalorar circuits i protocols. Això vol dir millores en eficiència i qualitat.
Com s’articula aquesta coordinació amb el Clínic?
La relació és excel·lent. Treballem de forma conjunta per telèfon i correu electrònic, però també en fòrums setmanals, normalment telemàtics, per comentar els casos de pacients que reben aquests tractaments conjunts de quimioteràpia i radioteràpia. Oncòlegs mèdics, oncòlegs radioterapèutics, cirurgians, anatomia patològica, radiologia, altres especialitats mèdiques… Hi estem implicats multidisciplinàriament. Com que ens trobem a molts nivells diferents, la fluïdesa és màxima.
{{ comment.text }}