EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

L’emprenedoria és cosa de gènere

L’estudi realitzat per la UVic i la UB demostra que és la identitat de gènere, i no el sexe, el que determina la predisposició a posar en marxa un negoci


03/03/2017
Vic

Un estudi de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i la Universitat de Barcelona (UB) prova que els individus que s’identifiquen amb el gènere androgin o masculí mostren una major disposició per emprendre, i que és la identitat de gènere, i no el sexe, el que determina la predisposició a posar en marxa un negoci.

L’estudi ha estat realitzat pels doctors Anna Pérez-Quintana,Joan Carles Martori i Rafa Madariaga de la UVic-UCC i per Esther Hormiga de la UB. La investigació analitza la durada dels estereotips de gènere a la societat catalana així com la seva influència en la figura de la persona emprenedora. Per a dur-lo a terme, s’han entrevistat 760 estudiants de primer i tercer curs d’Administració i Direcció d’Empreses de la Universitat de Barcelona.

Segons la investigació, es manté l’existència dels quatre tipus d’estereotips de gènere: masculí, femení, androgin i no diferenciat. Hi ha homes femenins i dones masculines, i un 25% dels individus (tant homes com dones) manifesten tenir una identitat de gènere andrògina, és a dir, que s’identifiquen tant amb característiques masculines com amb característiques femenines.

La figura de l’empresari està associada sobretot als estereotips de gènere masculí i androgin. Aquesta és una de les conclusions de l’estudi. En conseqüència, la dona percep que socialment no s’espera d’ella que posi en marxa una empresa, de manera que se sent amenaçada per l’estereotip. D’altra banda, l’estudi conclou que si es potenciés la imatge social dels trets andrògins de la persona emprenedora, com ara la creativitat o la innovació, possiblement la bretxa de gènere en la creació d’empreses es reduiria.

 

 

 

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 103 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't