QUIOSC DIGITAL BUTLLETINS
EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Requisit: mantenir l’essència del Molí de la Barita a Viladrau

L’emblemàtic restaurant busca relleu. Fins ara hi ha una seixantena d’interessats

El remenat de carbassó, gírgola i botifarra negra, el farcellet de peu de porc i galta amb salsa de ceps, l’amanida de pernil d’ànec i pedrers, els cargols i les truites de riu són els plats insígnia del restaurant El Molí de la Barita, a Viladrau.

Fa poc més d’una setmana, l’establiment va anunciar que buscava nous encarregats. “No volem traspassar-lo ni vendre, sinó cedir la gestió del restaurant”, remarca Margarita Masvidal, propietària de l’immoble.

Aquest restaurant, a tocar de la carretera GI-520, consta de dos menjadors amb cabuda per a unes cent persones. Va obrir fa uns 80 anys i durant aquests anys va regentar-lo la família Calm. Ells van ser els encarregats de fer-lo créixer i donar-li el renom que té actualment arreu de la comarca d’Osona i Catalunya.

Fa un parell d’anys es va quedar sense relleu. Per parar el cop, Masvidal va demanar-li al seu fill Guillem Boj, cuiner de professió, que se’n fes càrrec temporalment. Ara, però, ha arribat el moment de dedicar-se a altres projectes. “Ho he fet tan bé com he sabut i m’han ensenyat”, explica Boj, remarcat que quan va posar-se als fogons de l’establiment tenia com a objectiu no deixar perdre la cuina tradicional que s’hi ha fet sempre.

I precisament, els responsables del restaurant també busquen això. “Ens agradaria que es mantingués l’essència d’aquesta cuina tradicional catalana”, explica el cuiner, destacant que “evidentment cadascú té el seu toc personal”. Posats a demanar, també els agradaria que “hi visquessin i pràcticament s’hi jubilessin”.

De fet, en el lloguer de cessió de la gestió del negoci també hi va inclòs l’habitatge que hi ha a sobre el restaurant, en què “s’hi han de fer algunes reformes per viure-hi”. “La nostra intenció és fer un contracte de llarga durada en què les dues parts estiguin còmodes i amb un contracte que garanteixi la continuïtat. No volem que d’aquí a dos anys les persones que ho agafin es trobin amb dificultats per l’elevat preu del lloguer”, exposa Boj.

La continuïtat de l’emblemàtic establiment és doncs també “una qüestió sentimental per mantenir l’essència”, explica Masvidal. “De petita, ja venia aquí amb en Lluís i la Montserrat [el matrimoni que va endegar-lo]. És un restaurant que conec de tota la vida”, afegeix la propietària del local.

Tant bon punt la plataforma Repoblem va fer-se ressò de la cessió, els candidats –d’arreu de Catalunya– van sortir com bolets. “Fins ara hi ha una seixantena de persones interessades”, explica Boj, detallant que la meitat d’aquestes volen visitar-lo. “Actualment, estic donant cites i faltarà veure amb què s’acaba concretant”, conclou.

Així doncs, El Molí de la Barita sembla que tindrà garantida la continuïtat. Els responsables els ofereixen establiment, habitatge i una clientela feta. Se’ls demana, sobretot, com a requisit que hi mantinguin l’essència.

LA PREGUNTA

Considera que PSOE i Junts recomposaran la relació per restituir la majoria de la investidura?

En aquesta enquesta han votat 155 persones.