“La valoració és molt positiva malgrat que hem tingut una campanya de Nadal sense neu a les pistes d’esquí. Això ens feia patir una mica”, afirma el gerent del restaurant El Pont 9 i l’hotel Edelweiss de Camprodon, Xavier Rigat. La feina es va acumular sobretot a partir de Sant Esteve a finals d’any, amb una ocupació d’entre el 70% i el 90% depenent de les dates. La nit de Cap d’any es va arribar al 100%: “Va haver-hi dies que només teníem lliure un parell d’habitacions o tres”. En canvi, les xifres van baixar de Cap d’Any fins al dia de Reis, en què l’ocupació va passar a ser d’entre el 60% i el 70%.
Rigat assegura que, en comparació amb l’any passat, l’ocupació de l’hotel ha disminuït només en un 10%, un percentatge que atribueix “a la falta de neu”. Un lleuger descens que no s’hauria produït en una temporada de Nadal normal. “Això ens reforça en el sentit que som una vall força potent i tenim l’oferta molt diversificada. També som atractius sense la neu”, apunta el gerent del restaurant i l’hotel camprodoní. Pel que fa a El Pont 9, les xifres també són positives. Quan tenien l’aforament complet ja no agafaven més reserves, però alhora “l’any passat vam haver de dir que no a molta més gent que no pas aquest”.
{{ comment.text }}