Equip docent i alumnes del campus de la Torre dels Frares de la Universitat de Vic han pogut degustar, aquest matí, el batut de proteïna amb microalgues alimentàries; el primer producte de l’empresa nascuda a Vic, Algemy.
Al capdavant de la companyia hi ha Derek Latil, doctor en biotecnologia i expert en microalgues. El batut sortirà a mercat en les properes setmanes. El va presentar fa només uns dies a la Fira Alimentària de Barcelona. Avui, acompanyat del seu equip, ha pogut copsar reaccions i impressions des de la universitat vigatana.
Que tingui bon gust, que sigui molt saludable i que sigui sostenible. Són els tres requisits que havia de complir el producte perfecte per Algemy, una empresa que l’any 2021 va constituir-se a Vic amb la figura de Derek Latil -doctor en biotecnologia i expert en microalgues- al volant.
I, de fet, són els tres requisits que compleix aquest batut de proteïna. Compta amb un 51% de microalgues alimentàries i amb propietats minerals i vitamines com l’E-12 i pràcticament tot el grup de vitamines B.
A només uns dies de sortir a mercat, aquest matí els alumnes i l’equip docent del campus de la Torre dels Frares de la Universitat de Vic l’han pogut degustar.
Un producte que Latil va presentar a la darrera edició de la Fira Alimentària i que s’ha començat a produir conjuntament amb l’empresa torellonenca Protein Gastronomy.
A banda del batut, els curiosos i curioses que aquest matí s’han apropat a l’estand d’Algemy també s’hi han trobat tres tipus de galetes salades, totes amb microalgues. És el resultat del projecte final de grau de Maria Gaya, alumna de Biotecnologia a la UVic-UCC i estudiant en pràctiques de l’empresa, que avui ha anat prenent nota de totes les reaccions.
És la posada en escena d’una empresa que ja té nous projectes en ment. Les possibilitats de la companyia són inacabables. Pensen, però, en introduir algues en productes com les begudes vegetals, el pa, bases de pizza o anàlegs de carn