El pastisser Lluc Crusellas, coronat al cim de la fama després d’aconseguir el 31 d’octubre passat el premi World Chocolate Masters al certamen celebrat a París, acaba de rebre una nova distinció internacional de gran relleu, com són els Premis de l’Acadèmia Internacional de la Gastronomia. L’han reconegut amb el premi Chef Pâtissier 2023, com a millor pastisser entre els candidats per a l’edició d’aquest any.
L’Acadèmia Internacional de Gastronomia (AIG) concedeix anualment uns premis que reconeixen la labor dels millors professionals del sector a nivell mundial. Són les acadèmies dels diferents estats fundacionals de l’entitat les que proposen candidats per a cadascuna de les diferents especialitats.
En aquesta mateixa edició, per exemple, també s’ha premiat el cuiner Ferran Adrià per la seva Bullipèdia, una colossal encilopèdia gastronòmica que fins ara porta publicats 23 dels 50 volums previstos.
Crusellas, de 26 anys, és el responsable d’El Carme Pastisseria de Vic. Aquest mes de maig també ha estat escollit Osonenc de l’Any en la festa anual convocada per EL 9 NOU, i la setmana rebrà un nou homenatge amb motiu la desena Marxa Jufré, que es correrà un cop més a Santa Eulàlia de Riuprimer, que és el seu poble.
{{ comment.text }}