EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

[VÍDEO] La pandèmia fa créixer el nombre d’alumnes d’Infermeria de la UVic-UCC

Al primer curs del grau hi ha 180 estudiants, i s’ha hagut d’obrir una línia nova de 60 alumnes

La situació de pandèmia ha posat els professionals sanitaris al centre de l’actualitat, ja que es troben a la primera línia de la lluita contra la Covid-19. Aquest fet ha donat visibilitat també al sector de la infermeria, que fa una tasca imprescindible i moltes vegades infravalorada. I això pot haver despertat vocacions. El grau d’Infermeria que s’imparteix a la UVic-UCC ha vist com ha crescut el nombre d’estudiants que s’han matriculat al primer curs, per la qual cosa han hagut d’obrir una tercera línia. En són 180, 60 a cada una de les línies, tot i que “sempre hem tingut una bona matrícula”, explica la coordinadora del grau d’Infermeria, Eva Rovira. “La figura de la infermera ha tingut una imatge mediàtica” i això ha comportat que “molta gent s’ha animat i ha optat per aquesta professió”.

Rovira assegura que es tracta d’una tasca poc coneguda perquè en ocasions “es diu infermera de forma general i es barregen funcions amb les d’auxiliar clínic o la recepció d’un consultori”, i reivindica la figura en un moment que ha servit per “fixar-nos en el que som, amb tasques de responsabilitat i tasques pròpies”. Actualment, el col·lectiu “som graduats, podem fer un màster i doctorar-nos des de la nostra pròpia disciplina”, ja que abans calia fer un recorregut a través de carreres afins, recorda Rovira.

La covid-19 ha donat visibilitat al col·lectiu i ha despertat vocacions

El perfil d’alumnes que s’han inscrit aquest curs, explica la coordinadora, majoritàriament són estudiants que provenen del Batxillerat, de les proves d’accés a la universitat o de cicles formatius, encara que també n’hi ha que han fet les proves d’accés de més de 25 anys o de 40 “que estan a la pràctica assistencial auxiliar i veuen que és el moment de tenir un càrrec de més responsabilitat o més organització dins dels seus equips”, diu Rovira.

Aquests 180 alumnes han començat un curs atípic precisament marcat per la normativa sanitària a causa de la pandèmia. El cap d’estudis de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar de la UVic i també infermer, Xavier Palomar, explica que han optat per un model híbrid de presencialitat, i que pel que fa als continguts sí que prèviament a les pràctiques assistencials expliquen totes les normes d’autoprotecció a l’alumnat vers el virus. Els ensenyen com han d’utilitzar els equips de protecció individual i “com han de manejar-se en les unitats assistencials en aquesta realitat nova que hem de ser conscients que ha vingut per quedar-se durant un temps”. D’aquesta manera, també els preparen “no només per la Covid, sinó per qualsevol altre virus que pugui sorgir en un futur”. Segons el cap d’estudis, “hem de tenir estudiants preparats per aquestes situacions de pandèmia”. Tot plegat ho explica des d’un dels laboratoris de simulació clínica d’alta fidelitat, en què un grup d’alumnes s’enfronten a situacions “al màxim de reals que es poden trobar a la vida laboral” d’una professió que té futur.

LA PREGUNTA

Creu que Pedro Sánchez ha de dimitir?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't