Toc d’atenció del degà de la facultat d’Empresa i Comunicació de la UVic-UCC, Xavier Ferràs, en la inauguració del curs acadèmic del Consorci Hospitalari de Vic. Amb la conferència “Innovació: reptes globals, locals i organitzatius”, Ferràs garantia que Catalunya és una potència emergent en ciència -gràcies a polítiques que s’han plantejat a llarg termini- però que costa que hi hagi una aplicació pràctica de la recerca.
Ferràs apuntava que la singularitat, la flexibilitat i la creativitat són claus perquè una organització com el consorci hospitalari pugui adaptar-se a les transformacions constants que desenvolupen la ciència i la tecnologia.
Ferràs també va carregar contra Europa, que va assegurar que es percep com un espai sense lideratge. I, en el cas d’Espanya, la crítica va ser encara més dura. El degà de la facultat d’Empresa i Comunicació de la UVic afirma que li caldrien 64 anys per situar-se al nivell europeu del 3% d’inversió en Recerca i Desenvolupament sobre el PIB. El rector de la UVic Jordi Montaña, per la seva banda, recordava ahir que la setmana que ve se sabrà si el Consell Interuniversitari de Catalunya inclou el nou grau de Medicina a la programació del curs 2017-2018. En el mateix acte d’obertura del curs, el Consorci Hospitalari va lliurar els premis anuals a les millors investigacions fetes pels seus professionals. Els guardons han estat per als nous descobriments del neuròleg Enric Bufill sobre els gens que predisposen l’aparició de l’Alzheimer; per un estudi sobre la detecció d’alteracions en la funció tiroïdal en pacients amb trastorn bipolar, en què hi ha participat l’infermer Francesc Bleda; i pel programa de gestió de casos de temptatives de suïcidi a la comarca d’Osona.
{{ comment.text }}