No és habitual que algú, càmera amb mà, es pugui acostar a un parell de metres d’un goril·la en plena selva per poder-li fer una foto. I encara menys que l’animal, encuriosit, se t’acosti, t’aparti el braç i t’agafi un moment la càmera, com volent mirar què coi estàs fotografiant. És una de les vivències que Jaume Sañé ha pogut viure en primera persona en una de les seves incursions per Uganda. Des de fa sis anys, el naturalista taradellenc fa de guia de natura, tant per aquest país de l’Àfrica oriental com a l’entorn de l’illa de Madagascar.
“Veure goril·les en llibertat tan a prop és una de les experiències més impactants que es pot viure a la natura”, sentencia Sañé, que la setmana passada va ser a la llibreria Muntanya de Llibres de Vic per explicar aquesta nova faceta divulgativa, dins de la seva dilatada trajectòria com a naturalista. Sañé admet que dels viatges que programa a Uganda, un país que combina des de la fauna salvatge pròpia de la sabana fins a la de selva tropical, l’experiència amb els goril·les “és la més forta, per això sempre la deixo per al final”. De la vuitantena de països de tots els continents als quals ha viatjat, sovint per motius professionals, Uganda i Madagascar han acabat sent “els que més m’han seduït; t’enganxen”. En el cas d’aquesta illa de l’oceà Índic, “és una peça única al món, tant a nivell cultural com de natura. Tot són espècies endèmiques”.
Per programar viatges a aquests dos països, encara poc explorats turísticament, Sañé ha creat la seva pròpia agència, Matoke Travel. Es tracta de viatges organitzats per a un màxim de sis o set persones, d’una durada de 12 o 13 dies i per a gent amb ganes de connectar amb aquest entorn natural i la seva gent.
{{ comment.text }}