Gastronomia i oci. O el que és el mateix, porc i cervesa. És la fórmula que ha portat la Fira Gastronòmica del Porc i la Cervesa –nom que va prendre a partir del 2015 la històrica Festa del Porc i la Cervesa– a ser la més concorreguda de totes les que s’organitzen a Manlleu.
Des d’avui dissabte i fins diumenge s’espera que més de 20.000 persones hi facin parada amb motiu de la 26a edició de la festa, que arriba amb novetats. La més evident és el canvi de dates. Després de 17 anys situant-la a finals de setembre, ara fa un salt al calendari que la retorna als seus inicis, a principis dels anys noranta, quan va néixer a imatge i semblança de les Oktoberfest. El canvi de dates arriba, principalment, amb l’objectiu de no coincidir amb altres propostes de la comarca o de l’àrea metropolitana, com les Festes de la Mercè. L’únic perill, sobretot diumenge, el de si la pluja respectarà la fira.
El que no ha canviat és el format. Durant tot el cap de setmana, la plaça Fra Bernadí torna a ser el centre neuràlgic de la proposta. Prop d’una cinquantena d’expositors hi presentaran cerveses artesanes, juntament amb d’altres propostes gastronòmiques. Els estands conviuran en espai temps amb l’altre gran reclam de la festa: el porc.
Un any més l’associació de comerciants del Mercat Municipal de Manlleu s’encarregarà d’oferir una de les estampes més típiques de la festa: la recreació de la matança i posterior rostida del porc. D’una banda, la revista Cuina.cat portarà a l’Aula del Gust la cinquena edició del Concurs de Cerveses Artesanes. De l’altra, el Consell Comarcal d’Osona encapçalarà dues activitats dinamitzades pel mestre xarcuter Jordi Roca.
{{ comment.text }}