QUIOSC DIGITAL BUTLLETINS
EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

El Dijous Llarder a Vic, fins diumenge

Dijous hi haurà esmorzar, dinar i sopar a la plaça Major

No vols caldo?, tres tasses. En aquest cas, la dita és aplicable, en positiu, a l’emblemàtic Dijous Llarder de Vic, la gran festa a l’entorn del porc i d’aquesta festa popular assenyalada que organitza el col·lectiu Osona Cuina des de fa més de 20 anys.

I és que enguany no només ocuparà pròpiament el dijous, sinó que s’allargarà tot el cap de setmana de la mà de l’Ajuntament de Vic, que fa així la primera aportació als actes del Regió Mundial de la Gastronomia que ostenta Catalunya tot aquest 2025.

“Cada any sumem més sinergies i col·laboracions”, es felicitava durant la presentació del Dijous Llarder la regidora de Turisme, Anna Alemany, que va qualificar la cita d’“única” per a la ciutat pel seu triple potencial turístic, gastronòmic i cultural. “Ja som la capital del Dijous Llarder a Catalunya”, va clamar.

El suport i implicació de l’Ajuntament ha estat clau per dotar de múscul una festa que després de 23 edicions continua tenint, de garants, els cuiners d’Osona Cuina. Per tercer any consecutiu, la festa de dijous s’allargarà tot el dia, amb servei d’esmorzars, dinars i sopars.

Com a novetat, al vespre també s’oferirà l’icònic entrepà de porc rostit –aquest any es rostiran tres porcs Duroc al migdia i un més al vespre–. “Mantenim la voluntat de promoure aquesta festa gastronòmica arreu del país”, va apuntar el president del col·lectiu, Eduard Aliberch, tot reiterant l’aposta pels productes “de qualitat i de proximitat”.

Aliberch va agrair les múltiples complicitats que han anat teixint, des de la Fundació Sant Tomàs –pel sopar les seves patates tornaran a acompanyar la costella de por– fins a l’Escola d’Hostaleria, Orgull Pagès, Fet a Osona, Taula Dolça o Passo de Cuinar, que permetrà repetir l’oferta dels entrepans a domicili.

El programa d’activitats arrencarà amb la 7a edició del Concurs de truites, amb inscripció prèvia. Al migdia es donaran a conèixer els guanyadors de la segona edició del concurs Fet a Osona – Aliments Excel·lents, que convoca el Consell Comarcal. De la tarda destaca el taller per als més petits que impartiran els pastissers de Taula Dolça; i al vespre, un concert d’Els Tets amenitzarà l’estona del sopar.

La festa, però, no s’acabarà aquí. L’Ajuntament de Vic ha aprofitat l’embranzida que té la proposta per donar-li continuïtat durant tot el cap de setmana amb una acció titulada “El Dijous Llarder… i el cap de setmana, també”. La regidora de Fires i Mercats, Bet Piella, va explicar que “feia temps que buscàvem una ocasió per posar en valor els embotits”.

Tot i que inicialment havien pensat de vincular-ho al Mercat del Ram ara han trobat l’excusa: sumar-se a una de les propostes del programa del Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025. En concret, al projecte “12 mesos, 12 paisatges”, que precisament dedica aquest febrer als embotits.

Així, dissabte i diumenge la Casa Ricart es convertirà en una Aula de l’Embotit, un espai dedicat a la difusió i promoció dels embotits tradicionals catalans.

Prèviament, aquest divendres, la IGP Llonganissa de Vic recupera el guardó de la Llonganissa d’Or. La concedirà a la Conselleria d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, “per la seva tasca de promoció dels productes locals i de territori”, i la recollirà el mateix conseller del ram, el vigatà Òscar Ordeig. Si aquesta proposta d’allargament del Dijous Llarder “funciona”, l’Ajuntament li donarà continuïtat, va avançar Piella.

LA PREGUNTA

Creu que Espanya ha d’incrementar la despesa en Defensa?

26%
74%
En aquesta enquesta han votat 232 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

Fes un comentari

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't