Els primers comensals del Dijous Llarder de Vic ja feien cua, a primera hora del matí, per cruspir-se els primers entrepans de botifarra, cansalada i botifarra negra. Tot i el fred de primera hora del matí, la gran festa gastronòmica vinculada al món del porc, amb la plaça Major com a escenari, ha arrencat amb embranzida i aquest dijous estrena un format reforçat i ampliat. La festa, que des del seu naixement, l’any 2003, ha liderat el col·lectiu Osona Cuina, arribarà a la 21a edició amb complicitats renovades i un suport més decidit per part de l’Ajuntament de la ciutat.
Com a principal novetat, la festa s’allargarà durant tot el dia: de les 9 del matí a les 10 del vespre. A més dels serveis habituals d’esmorzar i dinar també se servirà sopar. Un dels plats destacats serà el caldo, que, també com a novetat, hauran fet bullir els alumnes de l’Escola d’Hostaleria d’Osona durant tot el dia. També hi haurà costella amb patates, entrepà de botifarra tofonada, brioix de pulled pork amb fermentats i les postres que aportaran els pastissers de Taula Dolça.
El programa lúdic també s’expandeix. A banda del concurs de truites, que arriba a la cinquena edició –enguany amb sis inscrits–, hi haurà dos tallers didàctics, sobretot pensats per als més petits: a 2/4 d’11 Osona Terra i Ca la Teresona explicaran el perquè mengem el que mengem durant el Dijous Gras; i a les 5 de la tarda, el col·lectiu Taula Dolça oferirà un taller de cuina. A partir de 2/4 de 7 de la tarda es presentaran les diferents botifarres d’ou de la comarca premiades, amb un tast guiat per Josep Dolcet, coordinador de l’Escola Fundació Oficis de la Carn. La jornada s’amenitzarà amb dos concerts a càrrec de La Perola (a les 2 migdia) i S’temple bar (8 vespre).
{{ comment.text }}